Ankara Kadın Platformu’ndan partimize ziyaret: Faşizmi bitirecek olan yine biz kadınlarız

Ankara Kadın Platformu, partimize yönelik saldırılara karşı genel merkezimize dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Platform üyelerini; Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Parti Sözcümüz Ebru Günay ile kadın milletvekillerimiz ve Kadın Koordinasyon üyelerimiz karşıladı.

Yapılan görüşmede; kadın dayanışmasının önemine vurgu yapılarak bu dayanışmanın büyütülmesi gerektiği dile getirildi.

Uçer: Faşizmi bitirecek olan biz kadınlarız

Ankara Kadın Platformu’ndan Buse Uçer, faşizmin arttığı böylesi bir dönemde saldırıların şaşırtmadığını belirterek, “Kadın düşmanı politikalar herkesi etkiliyor. Gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Böylesi süreçlerde birbirimize tutunarak ayakta kalıyoruz. Faşizmi bitirecek olan yine biz kadınlarız” diyerek HDP’li kadınların yanından olduklarını söyledi.

Gençtanır: Devlet bir suç örgütü haline gelmiştir

Ankara Kadın Platformu’ndan Aysun Gençtanır da AKP’nin pandemi sürecinde her şeyi fırsata çevirdiğini belirterek, “İstanbul Sözleşmesi’ne saldırdılar. Bu saldırı, doğrudan rejimle alakalıdır. Polisi ve yargısıyla devlet bir suç örgütü haline gelmiştir. Bizler bunu her eylemde dile getiriyoruz. Bizim yaşamlarımızı gasp etmek aynı zamanda memleketin gaspı anlamına gelmekte. Bizler de bu saldırılara karşı kadın dayanışmasını işletmeye çalışıyoruz. HDP’li kadınlara yapılan saldırı da kendi tabanını konsolide etme çabasıdır” diyerek, saldırılar karşısında kadın birlikteliğine vurgu yaptı.

Başaran: Dayanışmanız bize güç veriyor

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, partimize yapılan saldırının kadın mücadelesine yapıldığının altını çizerek, “Bu saldırı, HDP’nin eşit temsiliyet ilkesi ve eşbaşkanlık sistemine bir saldırıdır. Gözaltındaki arkadaşlarımız da farklı kimliklerden olan arkadaşlarımız. Bu durum, aslında HDP’nin farklılığını ortaya koyuyor” diyerek dayanışmanın kendilerine güç verdiğini söyledi.

Buldan: Bu süreçleri kurtaracak olan kadınlardır

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ise kadınlara dayanışma ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, “Ziyaretinizden güç aldık. Kadın dayanışması mesajını bu fotoğrafla vermiş olduk. Bu saldırılar; Kürtlerin, kadınların ilk defa karşılaştıkları saldırılar değil. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP’nin siyasi darbelerinin başka bir darbesidir. Bu darbelere her gün yenileri ekleniyor. Saldırı, aslında HDP’ye değil, topyekun Türkiye halklarına yapılan saldırı. Saldırı, aynı zamanda AKP’nin yönetememe krizinin bir parçasıdır” dedi.

Dayanışmanın kendilerine moral verdiğini dile getiren Buldan, “Türkiye’nin farklı kesimlerinden dayanışma mesajları aldık. Bu da demokrasi ittifakının büyüdüğünü gösteriyor. Bugün de Türkiye’yi kurtaracak olan demokrasi ittifakıdır. Biz kadınlara da büyük sorumlulukla düşüyor. Saldırılar karşısında ses çıkarmayı büyütmeliyiz. Bu süreçleri kurtaracak olan kadınlardır. AKP’ye bir kez daha mesaj vermeliyiz, hep birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

30 Eylül 2020