Asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesine ilişkin kanun teklifimiz

Ekonomi Komisyonumuz asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesi için kanun teklifi verdi. Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Garo Paylan, “Asgari ücretin 2022 yılı boyunca bir sefalet ücreti olarak kalmasını kabul etmediklerini” ifade ederek şunları söyledi:

Paylan: Erdoğan, asgari ücretliye kaşıkla verdiği zammı kepçeyle geri almış oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022 yılı için uygulanacak asgari ücretin 4.253 TL olacağını bir müjde gibi açıklamasının üzerinden yalnızca 45 gün geçti. Aynı Erdoğan, 2022 yılının daha ilk dakikalarında elektrik ve doğalgaza fahiş zamlar yaptı. Bu dönemde benzine, mazota zamlar yağdırıldı. Aynı zamanda gıdaya ve ulaşıma büyük zamlar yapıldı. Yani asgari ücretlinin maaş zammı cebine girmeden eridi gitti. Erdoğan, asgari ücretliye kaşıkla verdiği zammı kepçeyle geri almış oldu.”

HDP Ekonomi Komisyonu olarak, asgari ücretin 2022 yılı boyunca bir sefalet ücreti olarak kalmasını kabul etmiyoruz. Asgari ücret, şu anda açlık sınırı seviyesine düşmüştür ve önümüzdeki aylarda, açlık sınırının da altına gerileyecektir. Meclis’e verdiğimiz yasa teklifi ile asgari ücretin üç ayda bir belirlenmesini öneriyoruz. TBMM, işçiden, emekçiden yana sorumluluk almalıdır.

Yasa teklifimiz yasalaşırsa, asgari ücret üç ayda bir belirlenecek ve asgari ücretin bu yüksek enflasyon şartlarındaki kayıpları giderilecektir.

Basın özeti

Kanun teklifi