ATV isimli yayın kuruluşu hakkında RTÜKe başvurduk

ATV isimli yayın kuruluşu, 12 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yer alan "Kapatma Tartışması" başlıklı haberde partimizin amblemini değiştirerek kullandı, amblemimizdeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirdi. Bununla da yetinmeyen yayın kuruluşu, sanki partimiz kapatılmış gibi bir izlenim vererek logonun üzerine bir kapatma mührü yerleştirdi.

HDP’nin amblemi, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ağaç tasviridir.

Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Kuruluş bu yayınıyla HDP’yi ve seçmenlerini açıkça hedef gösterdi, yayıncılık adı altında nefret suçu işledi.

Grup Başkanvekillerimiz Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, ilgili kuruluşun bu yayınına ilişkin RTÜK'e başvurdu ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep etti. Partimiz ayrıca ATV isimli yayın kuruluşu hakkında suç duyurusunda da bulundu. 

RTÜK'e başvuru dilekçemize buradan ulaşabilirsiniz.

15 Aralık 2020