Avrupa Sol Parti (EL), HDP'nin yerel seçimlerdeki yükselişini selamladı. Avrupa Sol Parti'nin yayınladığı mesaj şu şekilde;

Türkiye’de bir süredir iktidarda olan AK Parti ve ana muhalefet partisi CHP arasında süregelen gerilimin gölgesinde girilen seçimlerde bir süre önce BDP’nin sol listeleriyle güç birleştiren HDP/BDP bloğu %7’ye yakın bir oy oranı yakalamıştır.

Avrupa Sol Partisi (EL) olarak, HDP/BDP bloğunu özellikle Kürt illerinde belediye başkanlıklarında kazandığı büyük başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.

Kazanılan başarı, tartışmasız çok önemli bir gelişme ve barış sürecinin devamı açısından çok daha iyi bir zemin ortaya koyuyor. Sürecin, Ortadoğu halklarının barışı ve demokratik kazanımları ile Kürtlerin demokratik ve kültürel haklarının tanınması doğrultusunda ilerlemesi çerçevesinde, öneminin altını bir kez daha çiziyoruz.

Avrupa Sol Partisi olarak HDP/BDP listelerinde uygulanan %50 kadın temsili ve LGBTİ aktivistlerinin siyasi temsilini selamlıyoruz.

Brüksel, 31 Mart
Avrupa Sol Partisi