İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyya Önder ile Pınar Aydınlar, HDP Sultanbeyli Orhangazi Mahallesi seçim bürosunun açılışının ardından Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'ne geçerek, yüzlerce kişinin katılımı ile HDP seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. HDP Sancaktepe Belediye Eşbaşkan Adayı Engin Aras, yürütecekleri çalışmalara dikkat çekerek, "Sokak sokak çalışmayla Sancaktepe'ye HDP'nin bayrağını dikeceğiz. Biz paramıza veya arkamızda bulunan herhangi bir güce güvenmiyoruz. Bizim dayandığımız tek güç, halkın gücüdür" dedi.

HDP Sancaktepe Belediye Eşbaşkan Adayı Nahide Kılıç da, "30 Mart'ta bizden aldıkları kenti, onlardan geri alacağız" diye konuştu. Ardından HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar söz aldı. Yerel seçimlerden büyük başarı ile çıkacaklarına vurgu yapan Aydınlar, "Bizler 30 Mart'ta türkülerimizi söyleyip halaylarımızı çekeceğiz ve şehir senin bu kent senin diyeceğiz" dedi. 17 Aralık operasyonları ve Gezi direnişine ilişkin konuşan Aydınlar, "Onların çocukları hırsızlıkla anılacak ama bizlerin çocukları, direnişin şanlı ışıkları ile anılacaktır" ifadelerini kullandı. Kadın mücadelesine ilişkinde konuşan Aydınlar, "Yüzde elli kotayla erkek yoldaşlarımızla birlikte bizde varız diyoruz" diye belirtti.

Ardından söz alan Önder ise yuttaşları selamlayarak konuşmasına başladı. BDP'nin 100'e yakın belediyesinin olduğuna dikkat çeken Önder, " Bugün ortalık hırsızlardan, talandan geçilmiyor. Bizim 100'e yakın belediyemiz var hepsine polis, jandarma karargah kurdu ama bugüne kadar tek bir usulsüzlüğe rastlamadılar, rastlamayacaklardır. Bu sizin şerefinizdir" dedi. 17 Aralık operasyonu ile birlikte AKP-Cemaat arasında yaşanan çatışmalara değinen Önder, "Paralel devlet kuruyorlar diye cezaevlerini doldurdular. Şimdi ise paralel devlet halkasını birbirlerinin boynuna geçirmeye çalışıyorlar. Çok şükür bu boynumuzdan çıktı ama halen tutukluyuz. 30 Martta halkaları onların boynuna biz geçireceğiz" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Önder ve Aydınlar, seçim bürosunu açılışını gerçekleştirdi.

07.02.2014