İstanbul'da HDP Sancaktepe İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında şölen düzenledi. Doğanlar Düğün Salonu'ndaki şölene, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar ile HDP Sancaktepe Belediyesi eşbaşkan adayları Nahide Kılıç ve Engin Aras da katıldı.

'Kardelenler gibi çığır açarak büyüdük'

Faşizmin her gün pervasızca devrimciler üzerinde baskılar arttırdığını söyleyen HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan Adayı Pınar Aydınlar ise "Bu güne kadar egemenler bizim adımıza bizi yönettiler ama bu günden sonra artık biz kendimizi yöneteceğiz" dedi. Aydınlar, çocukları ve gençleri katledenlere karşı tüm halklar birleşerek Kürt halkıyla beraber hareket ettiğini ve seçimlere onurla halkların partisi olan HDP ile gireceklerini belirtti. Yolsuzluk ve hırsızlığa karşı kardelenler gibi çığır açarak büyüdüklerini söyleyen Aydınlar, "Gaz kullananlara karşı Newroz ateşini harlayacağız" dedi.

Aydınlar'dan sonra şölende ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan da söz alarak birer konuşma yaptı. Daha sonra şölen, Siirt'in Pervari ilçesi folklor ekibinin gösterisiyle devam ederek müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.

19.3.2014