Babacan Sancarı aradı: Ülkeyi hukuk devleti haline getirmek acil ihtiyaçtır

Partimize yönelik son iktidar saldırısına ilişkin siyasi partilerden destek ve dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan sonra bugün de DEVA Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ı arayarak destek mesajını paylaştı.

Babacan, gerçekleştirilen operasyon kapsamındaki hukuksuzluklardan, gözaltı uygulamalarından ve yaşanan sağlık sorunlarından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Babacan, bu operasyonun zamanlama ve iddia edilen gerekçeler bağlamında hukukla izah edilebilecek hiçbir yanının olmadığını ifade etti. Ülkeyi hukuk devleti ilkelerine, demokrasi prensiplerine ve adalet gereklerine uygun hale getirmenin en acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sancar ise kendileri için aşikar olan iktidarın hesaplarının muhalefet ve demokratik kamuoyu tarafından da fark edilmiş olmasının ve bu konuda dayanışma içerisinde bulunuyor olunmasının umut verici olduğunu söyleyerek, demokrasi ve özgürlükler için ortak çabanın en temel hedefleri olduğunu ifade etti.

28 Eylül 2020