HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi'nde seçim bürosu açıldı. Açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ile yüzlerce yurttaş katıldı. Büro açılışının yapıldığı caddeye ise Selahattin Demirtaş'ın dev posteri asıldı.

Açılış öncesi konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Ortadoğu'nun yıllarca sömürü altında olduğunu belirterek, Rojava da yaşayan Kürtlerin elde ettikleri kazanımlarını kutlayarak, Kobanê direnişini selamladı. Rojava'daki mazlum halka saldıran IŞİD ile Filistin halkına saldıran İsrail arasında hiç bir farkın olmadığını belirten Kışanak, "İsrail Filistin'de nasıl insanları katlediyorsa IŞİD çeteleri de Rojava'da aynısını yapıyor. Türkiye para verip İsrail'den heron alıyor, Kürt halkını bombalıyor. İsrail ise Türkiye'den aldığı parayı mazlum Filistin halkı üzerine bombalar yağdırıyor. Tüm mazlum halklar bu zulme dur demek için sesini yükseltmeli" dedi. Kışanak, seçim çalışmaları kapsamında herkesin Demirtaş'a destek vermesini isteyerek, bu seçimin Demirtaş'ın seçimi olmadığını mazlum halkların seçimi olduğunu vurguladı.

24.07.2014