HDP Bahçelievler Belediye Eşbaşkan adayları Canan Canan ve Servet Öncü, yüzlerce kişinin katılımı ile Soğanlı, Yayla ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Canan ve Öncü'ye Cumhuriyet Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışında HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Sırrı Süreyya Önder de eşlik etti. “Ne AKP'ye ne CHP'ye oylar HDP'ye" yazılı dövizlerin taşındığı açılışta sık sık, "Çare Sırrı" ve "Kentin sırrını Sırrı çözecek" sloganları atıldı. Kadınların katılımının yoğun olduğu açılışta Önder'e halkın ilgisi yoğun oldu. Açılışta ilk olarak söz alan HDP Bahçelievler Belediye Eşbaşkan adayı Canan Canan, kadınlardan seçim için destek isteyerek, "Şayet biz kadınlar bu işe el atmışsak bunu kesinlikle başaracağız" dedi. Canan, herkesten barış için sandıklara sahip çıkmalarını istedi. Canan'ın ardından eşbaşkan adayı Servet Öncü ise halkı selamlayarak HDP'ye destek çağrısında bulundu. Sırrı Süreyya Önder ise "Buraya bakıyorum ve en çok kadınları görüyorum. Şimdiden bir zafer kazandık. Geriye bunun bir belediye başkanlığı ile taçlandırmak gerekir" dedi. Bahçelievler Belediyesi'ni sistem partilerine bırakmamak gerektiğini belirten Önder, “Bunlar buraları betonistana çevirdi. Bunlar burada hiçbir şey yapmadılar. Onun için bunları göndermenin zamanı geldi" dedi.

Konuşmaların ardından büro açılışı zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi.

01.03.2014