Barışa Çağrı Deklarasyonumuzu açıklayacağız

1 Haziran başlayıp 3 ay boyunca 3 aşama şeklinde devam eden Demokratik Mücadele Programımızın final etkinliğini TBMM’deki “Barışa Çağrı Deklarasyonu” ve Barış Zincirleri ile yapacağız.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Van, İzmir ve Urfa’da Türkiye tarihinin en büyük insan zincirlerini oluşturmayı hedefleyen partimiz, güçlü bir barış mesajı vermeyi ve barış çağrısı yapmayı amaçlıyor.

Üzerinde uzun süredir çalıştığımız ve 3 aylık Demokratik Mücadele Programımız boyunca halkın talep ve istekleri doğrultusunda hazırlanan Barışa Çağrı Deklarasyonunu, çözüm adresi olarak görülen TBMM’de açıklayacak ve Türkiye toplumunun barış talebini Meclis'te dillendirmiş olacağız.

Barış Deklarasyonumuzda iktidara, muhalefete, toplumsal güçlere ve Kürt hareketine Kürt sorununun çözümü ve barış için çağrılar yer alıyor. Deklarasyonda ayrıca barış ve çözüme dönük rolümüzü de tarif ediyoruz. Deklarasyonda çizdiğimiz çerçeveyle aynı zamanda bundan sonraki barış mücadelesinin de hattını oluşturmayı hedefliyoruz.

30 Ağustos 2020