Batman'da Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için Diyarbakır Caddesi üzerinde yer alan Özel Yaşam Hastanesi yanında seçim bürosu açıldı. Yüzlerce yurttaşın katıldığı açılışta DTK ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel yer aldı.

Açılışta konuşan Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ın tekçi zihniyetini eleştirerek, "Erdoğan şunu demek istiyor, biz Türküz başkasının aday olmaya hakkı yok, oysa ki Kürt halkını inkar eden, halkları ezen, farklılıkları gömen sizlersiniz, toplumsal gerçekleri inkar eden sizlersiniz ama biz bunları kabul etmedik, kabul etmeyeceğiz. Onurlu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminin önemini vurgulayan Türk, "Bu seçim cumhurbaşkanlığı seçimi değil, bu seçim Kürtler onurlarına sahip çıkacak mı yoksa sistemin peşine mi takılacak sorusunun cevabını bulacağı seçimdir, Biz hakkımıza, hukukumuza sahip çıkmazsak kimse bizi ciddiye almaz" ifadelerini kullandı.

Konuşması sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen Türk, seçim sonuçlarının PKK lideri Abdullah Öcalan için önemini vurgulayarak, "Ben inanıyorum ki İmralı'da bizim kadar bu seçimin sonucunu merak ediyor. Bu seçimi büyük bir dikkatle izleyen Sayın Öcalan'ın mahcup olmaması için ayağa kalkın diyoruz. Kürtler artık Ortadoğu'da önemli bir aktördür. Kürtler yeni dünya sistemini kardeş ve demokratik dünya istemeni örmenin çalışması içerisindedir bunun tek bir yolu var o da mücadelemize sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Büro açılışı sanatçı Hivron'un sahne almasıyla son buldu

03.08.2014