HDP Batman il ve ilçe örgütleri, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için Batman'ın Beşiri ve Sason ilçelerinde büyük bir coşku ile seçim bürosu açtı. Büro açılışlarına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ve HDP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. İlk olarak Beşiri'de açılan seçim bürosunun ardından esnaf ziyareti gerçekleştirilerek Selahattin Demirtaş için broşürler dağıtıldı. Beşiri Belediyesi eş başkanları Mustafa Öztürk ve Dicle Erdem'in de katıldığı büro açılışı ve broşür dağıtımına yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Beşiri'nin ardından Sason'a geçen HDP'li heyet burada da yoğun katılımla seçim bürosunu açtı. Büro açılışında konuşan Ata, Sason'un Demirtaş'a destek vereceğine inandığını belirterek "Sason Sayın Selahattin Demirtaş'a desteğini bugünden ilan etmiştir" dedi. Seçim bürosunun açılışından sonra geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden gazeteci Ferhat Malgir'e taziye ziyaretinde bulunuldu. Taziye ziyaretinin ardından Sason Belediyesi Başkanı Cuma Uçar'ı makamında ziyaret eden heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

05.08.2014