Beştaş: Sert kış koşullarında bu depremin yaralarını hep birlikte sarmak zorundayız

Yüksekova’dan bugün başlatılacak Tecride Karşı Özgürlük Yürüyüşü yaşanan deprem nedeniyle ertelendi. Heyet deprem yaşanan bölgelere dağıldı. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş, milletvekillerimiz, il-ilçe yöneticilerimiz ve demokratik kurum temsilcilerinin katılımıyla deprem felaketine ilişkin Yüksekova'da yapılan açıklamada konuşan Beştaş, konuya ilişkin şunları söyledi:

Bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum. Çok acı bir gün, hakikaten şu anda milyonlar acıyla kıvranıyor. Yüzlerce insan göçük altında haber alınamıyor. Birçok yerde trafik tıkanmış durumda. Çok sert kış koşullarında bu depremin yaralarını hep birlikte sarmak zorundayız. Tatmin edici bilgilere ulaşılabilmiş değil. Mesela, Maraş’ta Vali hiçbir açıklama yapamayacağını söyledi, ne ölüm ne yaralanma ne de hasar gören binalara dair bilgi paylaşamayacağını ifade etti. Bundan da durumun çok vahim olduğunu, afetin boyutlarının çok yüksek olduğunu anlıyoruz. Yine Antep, Hatay, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Bingöl, Malatya ve daha birçok ilden maalesef çok kötü haberler alıyoruz. Uluslararası bir çağrı yapıldı, dış ülkelerden yardım çağrısı talep edildi. Bu alarmın verilebilmesi için depremin çok büyük olması ve bunun büyük kayıplar getirebileceğini gözden kaçırmayalım.

Dayanışmayı büyüteceğiz ve yaralarımızı hep birlikte saracağız

Halkımıza birkaç çağrımız var depremden etkilenen iller için. Depremden etkilenmeyen, binaları sağlam olan herkesin etkilenenlerle dayanışma içinde olması çağrısı yapıyorum. Hem evlerini açmalarını hem de çocuk bezi, mama, battaniye, her türlü lojiktik için dayanışmalarını esirgememeleri yönünde çağrı yapıyorum. Diğer taraftan trafik tıkanıyor. Lütfen yardımın, desteğin sunulması için trafik zorunlu olmadıkça meşgul edilmesin. Yanlış bilgilerin yayılmaması için özenli olalım, teyitli olmayan bilgileri yaymayalım. Çünkü panik havası en çok kaybettirecek şeylerdendir.

HDP olarak Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi bugün depremden etkilenen yurttaşlarımızın da yanında olacağız. Bütün planlarımız iptal edildi, ertelendi. Bugün Yüksekova’dan başlatılacak olan Tecride Karşı Özgürlük Yürüyüşü durdurulmuştur. Biz bütün çalışmalarımızı buraya kanalize edeceğiz. Eş Genel Başkanlarımız, MYK üyelerimiz, PM’miz, Meclis Grubumuz ve il-ilçe örgütlerimizle deprem bölgesinde olacağız. Dayanışmayı büyüteceğiz ve yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bu dayanışma ile umarım acılarımızı hafifletebiliriz, umarım can kayıplarını en aza indirebiliriz ve yaralılar sıhhatlerine kavuşabilir.

6 Şubat 2023

Etiketler: #deprem , #maraş depremi