HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Açılış öncesi alkış ve zılgıtlarla karşılanan Kaplan ve beraberindekiler, yurttaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Seçim bürosunun bulunduğu alanda Songül Okutan'ın açılış konuşmasının ardından Kaplan, söz aldı. Rize'de, Demirtaş için tanıtım standı açan emekli öğretmen Nurettin Durmuş'a yapılan saldırıya dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kaplan, "Başbakan eğer barış ve özgürlükten yana olsaydı çıkıp, ‘Saldırı bizim onayladığımız bir şey değil' demeliydi. Emekli öğretmeni arayıp özür dilemeli, saldırıyı kınamalıydı" dedi.

Kaplan, "Sizler olmasaydınız biz milletvekili seçilemez ve Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göremezdik" dedi. Türkiye yönetimine bugüne kadar darbe yapanların geldiğini ifade eden Kaplan, artık halkın Çankaya'ya çıkma zamanı geldiğini söyledi. Seçimi şimdiden kazandıklarını dile getiren Kaplan, "Bu seçimlerde sürpriz yapacağız. Bazı yerlerde rekor oylar alacağız. İstanbul'da oy patlaması yapacağız. Bunu da burada herkese ilan ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaplan, seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

26.07.2014