Polisin açtığı ateş sonucu dün Okmeydanı Cemevi avlusunda bir akrabasının taziyesi için bulunduğu sırada vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt, yaşamını yitirdiği yer olan Okmeydanı Cemevi'nde binlerce kişi tarafından düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'a uğurlandı. Cenaze törenine Kurt'un annesi Gülninaz ve Kemal Kurt, eşi, yakınları, akrabaları, Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sanatçılar Ferhat Tunç ve Alevi örgütleri temsilcilerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Cemevi bahçesine konulan Kurt'un tabutunun üzerine tuttuğu takım olan Fenerbahçe forması konulurken yakınları tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı.

Cemevinde düzenlenen cenaze töreninde konuşan cemevi dedesi "Bu bir ecelsiz ölümdür ölümleri kaderle anlatmak haksızlıktır buna tahammülümüz kalmadı" dedi. Ardından Kurt'un tabutu omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Kurt'un cenazesi helallik alınmak üzere Okmeydanı'nda bulunan evine doğru binlerce kişinin de katıldığı yürüyüşle götürüldü. Polis ve kitlenin karşılıklı bekleyişi sürüyor

Helalliğin alınmasının ardından Kurt'un cenazesinin bulunduğu cenaze nakil aracı Okmeydanı'nda Sivas'a doğru yola çıktı. Öte yandan Kurt'un cenazesinin arkasından yürüyen binlerce kişi Şark Kahvesi önünde bekleyen çevik kuvvet polislerine tepki gösterdi. Kitle "Katil polis hesap verecek" sloganlarıyla polisin mahalleden çıkmasını istedi. Piyalepaşa Caddesi üzerinde kısa bir mesafe geri çekilen polisin de kitlenin bekleyişi de devam ediyor.

23.05.2014