Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde yayımlanan haberlere tekziptir

Basın Büromuzun Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde yer alan 3 Nisan tarihli MYK toplantımıza ilişkin haberler ile ilgili yayınladığı tekzip:

4 Nisan 2019 Perşembe günü Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde çıkan “Buldan ve Temelli aday olmayacak” ve “HDP’de revizyon gündemde” başlıklı haberlerde gerçeği yansıtmayan bilgiler yer almıştır.

İlgili haberlerde, 3 Nisan’da yapılan MYK toplantımızda, batı illerinin büyük bir kısmında belediye başkan adayı gösterilmemesinin halkın HDP’ye desteğini azalttığı görüşünün dile getirildiği iddia edilmiştir. MYK toplantımızda haberlerde iddia edilen bu görüşleri dile getiren tek bir MYK üyemiz olmadığı gibi batı stratejimizin doğruluğu konusunda kesin bir fikir birliği ortaya çıkmıştır.

Haberlerde bölge illerindeki oy kayıplarının sebebinin de yanlış aday belirlenmesi ve batı stratejisinin seçmene doğru şekilde anlatılamaması olduğu yönünde iddialar yer almıştır. Bölge illerindeki oy kayıplarına ilişkin, partimizin ilgili komisyonlarınca detaylı analiz yapılmaktadır. Haberlerde iddia edildiği gibi MYK toplantımızda bu yönlü tespitlerde bulunulmamıştır.

Her iki haberde de Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin bir sonraki kongrede aday olmayacağı ve yakın zamanda MYK’da düzenlemeye gidileceği iddia edilmiştir. Bu iddialar da tamamen asılsızdır. Bazı MYK üyelerimizin belediye eş başkanı seçilmelerinden dolayı doğan boşluklar Parti Meclisi toplantısında giderilecektir. Onun dışında bir tartışma ne 3 Nisan tarihli MYK toplantımızda ne de parti yönetiminin dahil olduğu herhangi başka bir toplantıda gündeme gelmiştir.

Tüm bu gerçeklerden hareketle; isteyerek ya da istemeyerek partimizi yapay bir gündemin içine çekmeye sebep olabilecek bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirtmek isteriz. Partimizin seçim sonrası öncelikli gündemleri tecrit, açlık grevleri, seçim sonuçlarının analizi ve demokratik mücadele kararlılığımızın seçim sonrasında da sürdürülmesidir. Söz konusu toplantıya ilişkin MYK Sonuç Bildirisi de bu haberlerin gerçek dışı olduğunu göstermektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HDP Basın Bürosu