Buldan: 14 Mayıs Türkiye açısından önemli bir değişimin ve dönüşümün tarihi olacak

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve milletvekili adaylarımızdan oluşan heyet Adana’nın Ceyhan ve Seyhan ilçelerinde seçim bürosu açılışına katıldı. Buldan akşam saatlerinde de Mersin’de halk buluşmasına katılacak. Seyhan’daki buluşmada konuşan Buldan, şunları söyledi:

Kesinlikle direne direne kazanacağız ve başaracağız

Sevgili halkımız, sevgili kadınlar, gençler hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bu güzel karşılamanızdan, bu kararlı duruşunuzdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Sağ olun var olun. (“Direne direne kazanacağız” sloganına karşılık) Kesinlikle direne direne kazanacağız. Direne direne kazanacağız ve başaracağız.

14 Mayıs Türkiye açısından önemli bir değişimin ve dönüşümün tarihi olacak

Değerli Adana halkı, elbette bu buluşmalar bizim Adana’da yaptığımız küçük buluşmalar. Esas mitingimizi, final mitingimizi 12 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de yapacağız. Bir kez daha buraya geleceğiz, sizlerle bir kez daha buluşacağız.

14 Mayıs Türkiye açısından bir değişim dönüşüm tarihi olacak. 14 Mayıs’ta bu ülkede zulmü, zorlukları, hukuksuzlukları ve baskıları uygulayanlar gidecek ve bu ülkeye demokrasi, barış ve özgürlükler gelecek. O yüzden 14 Mayıs’a şimdiden hazırlık yapıyoruz. Türkiye halkının ve Kürtlerin önemli tercihler yapacağı bir seçim tarihidir 14 Mayıs. Türkiye halkları ve Kürtler demokrasiden yana mı faşizmden yana mı, kullanılan oylarla bunu göreceğiz. Savaş politikalarından yana mı yoksa barış politikalarından yana bir tercih mi kullanacak bunu göreceğiz. Adaletin, hukukun, faşizmin uygulandığı bir ülke mi, adaletin yerle bir edildiği, hukukun hiçe sayıldığı, demokrasinin zerresinin bile olmadığı bir ülke mi, önemli bir tercih yapılacak.

Halkın karşısına çıkacak yüzleri kalmadı, şimdi halka parmak sallıyor, tehdit ediyorlar

Biz inanıyoruz; AKP iktidarının 21 yıllık yönetimine 14 Mayıs’ta halkımız büyük bir çoğunlukla onları gönderecek şekilde tercih yapacak. Bu ülkeyi nasıl yönettiklerini hepimiz görüyoruz. Esnafın, çiftçinin, kadının, gencin bu ülkede nasıl zulümlere ve baskılara maruz kaldığını görüyoruz. Ekonomik krizin bu ülkeyi nasıl etkilediğini görüyoruz. Kadınların artık pazara bile gidemediği, çocukların okula aç yollandığı, esnafın siftah bile yapamadan kepenk kapattığı, çiftçinin ürettiği malı satamadığı bir Türkiye yarattılar. Ekonomik kriz başta olmak üzere bütün krizlerin müsebbibinin AKP-MHP iktidarı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkeyi yandaşlarına, çetelerine ve kendi iktidarlığına peşkeş çekenler gidecekler. Size buradan bir kez daha söz veriyoruz; onları biz göndereceğiz biz! Şimdi halkın karşısına bile çıkacak yüzleri kalmamış. Halktan oy isteyecek yüzleri yok. Yaptıkları tek şey var, televizyonlarda parmak sallayarak insanları tehdit ediyorlar. Kürtlere hakaret ederek, bu ülkedeki muhaliflere, barış ve demokrasi isteyenlere hakaret ederek seçim kampanyası yürütüyorlar. Ama bu halk artık eski halk değil. Sizlere geçmiş dönemlerde oy verenlerin çoğunluğu da artık size oy vermeyecek. 

AKP’nin kapatma hamlesine karşı Yeşil Sol dedik

Tek bir örnek vereceğiz. En son yaşanan deprem felaketinde insanları kaderleriyle baş başa bıraktıklarını hatırlayarak sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Çünkü bu ülkeyi yönetenler deprem felaketinde halkımızı yalnız başına çadırsız, aç ve susuz bıraktı. İlk 3 gün ortada olmayanlar, daha sonra ortaya çıkıp inşaatların nereden başlayacağını hesaplamaya başladı. Onlar için önemli olan tek şey kendi iktidarları ve para sevdaları. Paradan başka bir şey düşünmeyen, halkın geleceğini düşünmeyen bu iktidara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Depremzede halkımız bunu unutmasın. Biz deprem anından bugüne kadar depremzedelerin yanında olduk. Yaşadıkları acıları bir nebze hafifletmek ve maruz kaldıkları kötülükleri unutturmak için onlarla birlikteydik. Bu iktidar kendinden başka kimseyi düşünmüyor. Bizler ise halkımızın, kadınların, gençlerin geleceğini düşünüyoruz. Bu yüzden AKP’nin HDP’yi kapatma hamlesine karşı biz de kendi hamlemizi yaptık. Onlar HDP’yi kapatabilirler, bizlerin seçime girmesini engelleyebilirler ama bizler başka bir yol yöntem var dedik. Yeşil Sol dedik. 

HDP oy pusulasında olmayacak, Yeşil Sol Parti olacak

Şimdi oy pusulasında HDP olmayacak ama Yeşil Sol Parti olacak. Gördüğünüz yeşil ağacın altına mührünüzü basın ki Yeşil Sol temsilcileri sizleri parlamentoda temsil etsin. Adana’dan büyük bir beklentimiz var. Adana halkından Yeşil Sol’a sahip çıkması, adaylarını parlamentoya göndermesi için büyük bir beklentimiz var. Şimdiye kadar sizleri temsil eden vekillerimiz vardı. Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz bu ili en iyi temsil eden milletvekilleriydi. Ancak şimdi iki yetmiyor, Adana’ya yakışmıyor. Sizden beklentimiz çok. İnanıyoruz ki Adana bu sefer rekor kıracak ve çok sayıda milletvekilini parlamentoya gönderecek. Türkiye’nin her yerinde, başta parlamentoyu sonra alanları yeşil renge boyamak için, 14 Mayıs’a kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Yeşil Sol’u tanımayanlara anlatacağız ve Yeşil Sol için oy isteyeceğiz. Her kapıyı çalacağız, her eli tutacağız, her gönüle dokunacağız ki Yeşil Sol’un rengi Türkiye’ye yansısın. Hedefimiz 100’ün üzerinde milletvekili çıkarmak. Parlamentoda güçlü bir temsil elde edersek anahtar konumuna geleceğiz. Hiçbir kanun teklifi Yeşil Sol Parti’nin görüşü ve onayı alınmadan Genel Kurul’dan geçemeyecek. Bu, geleceğimiz açısından önemli bir meseledir. Bir diğer mesele cumhurbaşkanlığı meselesidir. Bizler şu andaki mevcut cumhurbaşkanını Adana halkının oylarıyla değiştireceğiz.

Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın özgürlüğü için Yeşil Sol Parti diyelim

Ben bir kez daha çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bizlere yapılan zulmü, haksızlığı ve hukuksuzluğu asla unutmayın. Depremzedelere yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu asla unutmayın. Her gün işlenen kadın katliamlarını asla unutmayın. Gençlerimizin ellerinden alınan geleceğini asla unutmayın. Çocuklarımızın yarınlarını düşünelim, kadınlarımızın geleceğini, halkımızın geleceğini düşünelim. Cezaevlerindeki; Edirne’deki, Sincan’daki, Kandıra’daki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü için Yeşil Sol Parti diyelim. Geleceğimizi birlikte belirleyelim. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. An serkeftin, an serkeftin. 

18 Nisan 2023