Buldan: 50 artı 1’in hesabını yapan Erdoğan ve ortağı sandıklardan 1 artı 1 ile çıkacak

Yeşil Sol Parti Antalya’da miting düzenledi. Yoğun yağışa rağmen alanda toplanan yüzlerce kişi Yeşil Sol Parti lehine sloganlar atarak halaylar çekti. Mitinge Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Grup Başkanvekilimiz Hakkı Saruhan Oluç, Antalya Milletvekilimiz Kemal Bülbül ve milletvekili adayları katıldı. Burada konuşan Buldan, şunları söyledi: 

Buradaki bereketin sandıklarda da olmasını temenni ediyorum

Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yağmurlu havada bizi beklediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Allah’ın bereketi yağıyor, bu bereketin sandıklarda da olmasını temenni ediyorum. Antalya halkına sonsuz güvenimi belirtmek istiyorum.

Bu seçimlerde kaderimizi belirleyeceğiz

Çok kıymetli halkımız uzun bir konuşma yapmayacağım. Hava muhalefetinden dolayı sadece selamlamak amacıyla kürsüye çıktım. Çıkmışken bir iki mesajımızı Antalya’dan vermek istiyorum. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde hepimizin büyük bir sorumluluğu var. Çünkü bu seçimlerde geleceğimizi belirleyeceğiz, bu seçimlerde kaderimizi belirleyeceğiz. Bu iktidarı göndereceğiz, onları Antalya’da da tabela partisi yapacağız. 

Hiç kimse ile kirli ve karanlık pazarlık yapmadık, yapmayız

Şimdi kaybettiklerini, kaybedeceklerini anladılar ve kirli bir kara propagandaya başladılar. Çünkü kaybediyorlar, kaybedecekler. Binbir türlü iftirayı, yalanı, kara propagandayı ortaya sürmeye başladıklarını görüyoruz. HDP’nin Millet İttifakı’yla kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yaptığını iddia ediyorlar. Buradan açık konuşuyoruz: HDP hiç kimseyle, hiçbir zaman, hiçbir yerde kapalı kapılar ardında kirli pazarlıklar yapmadı, yapmaz. Ne yaptıysak açık yaptık, şeffaf yaptık, kameralar karşısında söyledik. Kaybettiklerini gördükleri için bu tür propagandalara başladılar. 

Erdoğan gidecek, AKP bitecek

Bir kez daha iftiralara başladılar. Buldukları slogan şu. “Bizim biraz daha çalışmaya, biraz daha zamana ihtiyacımız var, bize oy verin bir kez daha iktidara gelelim” diyorlar. Bir sloganlarında da “Doğru Zaman Doğru Adam” diyorlar. Biz de diyoruz ki, zaman doğru ama adam yanlış. Bu adam gidecek, Erdoğan gidecek, AKP bitecek. 

Daha fazla yalan, daha fazla talan için bir kez daha iktidara gelmek istiyorlar

İktidara bir kez daha gelmek için istedikleri oyları alamayacaklar. Çünkü Türkiye toplumu, Türkiye halkları onların 21 yıllık süreç içerisinde yaptıklarını biliyor. Bir kez daha iktidara gelmeyi niye istiyorlar? Biraz daha çalmak için, talan için, hırsızlık için, yolsuzluk için bir kez daha iktidara gelmeyi istiyorlar. Ama buna müsaade etmeyeceğiz ve AKP’yi göndermek için her yerde Yeşil Sol’un altına mührümüzü vuracağız ve onları göndereceğiz. 

50+1’in hesabını yapan Erdoğan ve ortağı sandıklardan 1+1 ile çıkacak

Antalya’da da en az iki milletvekili istiyoruz. Antalya’ya bir milletvekili yetmiyor. Vekilimiz Kemal Bülbül parlamentoda sizin sesiniz oldu, sözünüz oldu. Ama bu dönem bir değil iki milletvekili olmalı. Yeşil Sol’un bir erkek bir kadın milletvekiliyle parlamentoda sizin sesiniz ve sözünüz olmasını istiyorsanız bu seçimde Yeşil Sol’a güçlü bir mühür vurun. 50 artı 1’in hesabını yapanlara şunu söylüyoruz: Antalya 50 artı 1 almak için Erdoğan’a müsaade etmeyecek. AKP ve küçük ortağı sandıkta 1 artı 1 alarak yaptıklarının hesabını sandıkta ödeyecekler. Ben sadece selamlama yapmak için çıkmıştım. 

Oylarımızı sadece Yeşil Sol Parti ağacının altına vuracağız 

Ama şimdi Yeşil Sol ile ilgili birkaç şey daha söyleyeceğim. 14 Mayıs’ta sandık başına gittiğinizde ve pusulayı elinize aldığınızda orada sadece bir ağaç göreceksiniz ve mührünüzü sadece o ağacın altına vuracaksınız. Diğer hiçbir partiyi görmeyin, sadece ağacı görün. Yeşil Sol’u görün ve mührünüzü Yeşil Sol’un altına vurun. Yeşil Sol’un bayrakları, rengi, sesi ve sözü Türkiye’nin her yerinde dalgalanıyor. Bu atmosfer sadece Antalya’da değil Türkiye’nin her yerinde var. İnanıyoruz ki Yeşil Sol Parti güçlü bir temsiliyetle parlamentoya girecek. Biz şimdi bu kürsüde, buralarda konuşuyoruz ama esas sözü sizler sandık başında kuracaksınız. Söz de sizin, karar da sizin, mühür de sizin sevgili halkımız. Hepinizin yolu açık olsun. Hepimize başarılar diliyorum. Antalya’ya ayrıca başarılar diliyorum, size sözümüz olsun. Bu mitingi saymıyoruz, biz buraya kutlama için geleceğiz. Bu sözü vermek istiyorum. Başarılar diliyorum. Mutlaka kazanacağız, mutlaka başaracağız. 

6 Mayıs 2023