Buldan: AKP’yi iktidardan düşüreceğiz, bunun müjdesini veriyoruz

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, partimize yönelik son gözaltı operasyonunda Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınması nedeniyle Kars’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Buldan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:  

Bugün Kars'tayız, Kars halkının seçilmiş temsilcisi, belediye eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasını kınamak ve Kars halkı ile dayanışmak için buradayız. Kars’a gelirken birçok engelleme ile karşılaştık. Dün akşam Kars Valiliğinin çıkardığı genelgeyle bugün Kars’a giriş ve çıkışların, konvoyların ve etkinliklerin yasaklanmasının hiçbir anlamının olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Biz buraya Kars halkıyla dayanışmaya geldik, buraya halkımızın gasp edilen iradesini sahiplenmeye geldik. Kars halkının binbir emekle ve mücadele ile elde edilen kazanımlarının AKP hükümeti tarafından alınmasına karşı çıktığımızı göstermek için geldik. 

Zulüm ve engellemelere rağmen HDP hiçbir zaman ezilmedi, büzülmedi

Ancak Kars Valiliği dün akşam açıklamış olduğu genelgeyle bugün Kars’a giriş ve çıkışları yasakladı. Çevre il ve örgütlerimizin, belediye eşbaşkanlarımızın buraya gelişine müsade edilmedi. Buraya girerken güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığını bir kez daha gördük. Şunu hatırlatmak isteriz. Biz bu ülkede siyaset yapıyoruz, bizim bu ülkede temsiliyetimiz var, TBMM’deki 3’üncü büyük partiyiz. Burada AKP’nin, MHP’nin genel başkanı gelse aynı uygulama ile karşılaşmayacaktı. Ancak mesele HDP olduğu zaman, HDP’liler olduğu zaman hukukun, adaletin, yasaların farklı işlediğini işletildiğini hepimiz biliyoruz. Yıllardır bu zulüm var, yıllardır bu engellemeler var ama yıllardır bu zulüm ve engellemeler olmasına rağmen HDP hiçbir zaman küçülmedi, ezilmedi, büzülmedi. HDP her zaman büyüdü ve güçlendi. Sizlerin bu uygulamaları da bizi daha büyütecek ve güçlendirecek, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Evet, bugün Kars Belediye Eşbaşkanımız Ayhan Bilgen gözaltında, onunla birlikte bu ülkede siyaset yapan birçok arkadaşımız, MYK üyelerimiz, kadın arkadaşlarımız gözaltında tutulmaya devam ediyor. 

Nasıl HDP düşmediyse Kars Belediyesi de düşmeyecek, hizmete devam edecek

Ben inanıyorum, Kars Belediyesi’nin, Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın yürütmüş olduğu halka hizmet uygulamaları sadece HDP’liler tarafından değil, kentte yaşayan bütün insanlar tarafından olumlu karşılanıyor ve Kars Belediye Eşbaşkanlarımıza ve Kars Belediyemize ve tüm çalışanlarına büyük bir sempati var. Bu çalışmalardan sadece HDP’ye oy verenler değil, bu çalışmalardan Kars kenti bir bütün olarak memnun. Evet, AKP’li  ve MHP’li vatandaşlarımızın da Türklerin, Kürtlerin, Azerilerin, yerli halkın da büyük bir memnuniyetini kazanan bir belediyemiz var. Herkes bilsin ki Ayhan Bilgen yakın bir zamanda Kars’a geri dönecek. Kars Belediyesi düşmedi, düşmeyecek. Nasıl ki HDP’ye yapılan bütün baskılara rağmen HDP düşmediyse, gittikçe güçlendiyse Kars Belediyesi de aynı şekilde belediye eşbakanları şahsında hizmetlerini devam ettirecek.

HDP’liler olduğu müddetçe mücadele devam edecek

Şunu biliyoruz AKP kaybettikçe saldırmaya devam ediyor ve bu saldırılar AKP'nin anketlerde oy kaybedişini gösterdiği zamanlarda gerçekleşiyor ve gerçekleşmeye de devam edecek. Ancak bizler bu saldırılar karşısında Türkiye’de demokratik siyaseti büyütmeye, barış demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmeye dair Türkiye halkına verdiğimiz sözden asla ve asla geri adım atmayacağız. Demokrasi mücadelesi, barış mücadelesi ve özgürlük mücadelesi bu ülkede HDP’liler olduğu müddetçe, HDP’liler bu ülkede siyaset yaptığı müddetçe devam edecek.

Kobani olaylarının sorumlusu bizzat AKP iktidarıdır

Biz bu operasyonun amacını çok iyi biliyoruz. 6 yıl önce gerçekleşen 4 yıl önce soruşturma başlatılan Kobani meselesinden kaynaklı açılan bu soruşturmada arkadaşlarımızın suçlu olduğunu düşünmüyoruz. O olaylarda yaşamını yitiren insanlar bizim partili arkadaşlarımızdı. O dönem sokaklarda, caddelerde protesto gösterileri yapanlar Kobani düşmesin diye Kobani halkına destek amaçlı yapmışlardır. Ancak bu işin içine başka eller girmiş ve bu olaylar farklı bir boyuta çekilmiş, insanlar katledilmiş ve bu katliamlardan HDP sorumlu tutulmaktadır. Bu işin sorumlusu bizzat AKP hükümetidir. İşte bunun için diyoruz ki bu yanlıştan bir an önce vazgeçin. Şu an gözaltında olan arkadaşlarımız başta olmak üzere, bu işten sorumlu tutulan başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere, Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Emine Ayna ve içerideki bütün arkadaşlarımızın bu ülkede insan öldürmek savaş çığırtkanlığı yapmak, katliam gerçekleştirmek gibi bir suçu asla yoktur, olamaz da. Bizler yaşadığımız sürece bu topraklarda barışı, adaleti ve demokrasiyi tesis etmek için bir mücadele yürütüyoruz ve bu mücadele de ömrümüzün sonuna kadar devam edecek, kimsenin bundan şüphesi olmasın değerli arkadaşlar. 

AKP’yi iktidardan düşüreceğiz, bunun müjdesini veriyoruz

Evet, bugün anketlerde 50+1 oranını göremeyen AKP hükümetinin saldırganlığını anlamaya çalışıyoruz. Çünkü onlar iktidara geldikleri zaman gitmemek üzere geldiklerini söylediler. Oysa şunu bilsinler ki bu ülkede muhalefet, kadınlar, HDP, gençler ve AKP hükümetinden rahatsız olan güçler mutlaka ama mutlaka gelecek ilk sandıkta AKP’yi iktidardan düşürecektir değerli arkadaşlar. Bunun müjdesini veriyoruz sizlere. AKP gidecek, bundan hiç kimse kuşku duymasın. Ancak yaptıkları ve bundan sonra yapacakları suçlar ve bu suçlara ortak olanlar mutlaka adil bir yargı önünde hesap verecek ve cezasını çekecektir. Bu kadar zulmün, bu kadar baskının, bu kadar şiddetin hesabını mutlaka AKP hükümeti vermek zorundadır. Bizler, TBMM’de temsiliyeti olan bir partiyiz; ancak bugün AKP, HDP’siz bir Meclis, HDP’siz bir Türkiye, Kürtlersiz bir Türkiye, muhalefetsiz bir Türkiye yaratmaya çalışmaktadır. Ancak şunu bilsinler ki Türkiye’de HDP gittikçe büyüyen bir partidir, her anket sonucunda gittikçe büyüdüğümüzü gördükleri için bu kadar saldırganlaşıyorlar. Gittikçe bize desteğin arttığını gördükleri zaman iste bu tür operasyonları yapmaya çalışıyorlar ama nafile kaybedecek olan AKP hükümetidir, kaybedecek olan bu usulsüzlükleri, bu hukuksuzlukları, HDP’ye, muhalefete, kadınlara, gençlere, Kürtlere uygulayanlardır.

Ayhan Bilgen Kars’ta yeni bir yol açmıştır

Evet, ben bir kez daha sevgili Ayhan Bilgen’e Kars halkı şahsında buradan sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. Kars halkının en yakın zamanda belediye eşbaşkanına kavuşacağını ifade etmek istiyorum. Ayhan Bilgen hiçbir şekilde suç işlememiştir, bu halka hizmet etmekten başka, bu halkın yanında olmaktan başka, belediyedeki hırsızlıkları, belediyedeki usulsüzlükleri göz önüne sermekten başka hiçbir şey yapmamıştır. Evet, Ayhan Bilgen bugün Kars’ta yeni bir yol açmıştır. Bütün hırsızlıklarını, usulsüzlüklerini, kayyımların yaptıklarını, her şeyini gözler önüne seren bir belediye eşbaşkanımız vardır. Biz Ayhan Bilgen ile gurur duyuyoruz, Kars halkı da Ayhan Bilgen ile gurur duyuyor. 

29 Eylül 2020

 

Fotoğrafları linkten indirebilirsiniz:

 

İyi çalışmalar dileriz,

 

 

 

Halkların Demokratik Partisi 

Basın Bürosu