Buldan: Ardahan’da: Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye halklarının derdine çözüm olacak

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Ardahan’da halk buluşmasına katıldı. Ardahan’da coşku ile karşılanan Buldan, il binamız önünde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Sizin için geldik, sizin için buradayız

Gelê me yê Ardahanê hun bi xêr hatine serseran serçavan hatine. Bu güzel coşkunuzdan dolayı, kararlı duruşunuzdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, il ve ilçe örgütlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçen hafta Ardahan Damal Federasyonu üyeleri ve başkanı parlamentoda bizi ziyaret etti. Şimdi biz de iade-i ziyaret yapıyoruz. Şimdi biz buradayız. Sizin için geldik, sizi ziyarete geldik. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız.

Türkiye halklarına umudu ve cesareti götürüyoruz

HDP; Edirne’den Hakkari’ye, Ardahan’dan Ege ve Karadeniz’e, Serhat’tan Botan’a kadar Türkiye’nin her yerinde umudu, cesareti, kararlılığı halkına veren ve aşılayan tek Türkiye partisidir. Bunu herkes böyle bilsin. Biz büyük bir mücadele veriyoruz, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz insan hakları, adalet ve demokrasi mücadelesi verirken de bu ülkeyi yönetenlerin Türkiye halklarını kutuplaştırdığını görüyoruz. Bunun için de Türkiye halklarına sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği, umudu ve cesareti götürüyoruz. Bundan dolayı hem kendimizle hem de halkımızla gurur duyuyoruz.

Bizi hedef haline getirmelerine karşı asla biat etmiyoruz, diz çökmüyoruz

Bu mücadeleyi yürütürken büyük zorluklar çektiğimizi biliyorsunuz. Yani demokrasi mücadelesini yürütürken iktidarın baskısıyla, engellemesiyle, şiddetiyle her yerde her ortamda karşı karşıya kalıyoruz. Onların bizim bu tutumumuzdan büyük bir rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Çünkü onlar bu ülkeye aydınlığın, barışın gelmesini istemezler; onlar Kürt düşmanlığı, demokrasi düşmanlığı, kadın düşmanlığı yaparak bu ülkeyi yönetiyorlar. Biz bunun farkındayız. Onların bu politikalarını boşa çıkardığımız, savaş politikalarına karşı çıktığımız, tecrit politikasına karşı çıktığımız, hukuksuzluklarına ve adaletsizliklerine karşı çıktığımız için her gün bizi hedef haline getiriyorlar. Ama asla yılmıyoruz, asla durmuyoruz, asla biat etmiyoruz, asla diz çökmüyoruz. Bunu da böyle bilsinler.

Gözaltıların sebebi HDP’den korkmaları ve çekinmeleridir

İktidarı rahatsız ettiğimizin farkındayız. Bu saydıklarımdan dolayı bize saldırdıklarını biliyoruz. Çünkü onların amacı HDP’yi kriminalize etmek, siyaset arenasının dışına itmek, HDP’yi çalışmaktan yoksun bırakmaktır. Ama gittiğimiz her yerde görüyoruz ki halkımız kararlı, cesaretli; halkımız her yerde teveccühünü, samimiyetini ve kararlı duruşunu ortaya koyuyor. Halkımıza bize gösterdiği ilgi için teşekkür etmeyi borç biliyorum. Bizden o kadar çok korkuyorlar ki kumpas davalarını önümüze çıkarmaktan geri durmuyorlar. Kapatma davası bir kumpas davasıdır. Bizden korktukları için kapatma davasını açtılar. Kobanî Kumpas Davasında Türkiye’de bir dönem siyaset yapan ve Türkiye’nin siyasetini belirleyen önemli aktivistleri yargılıyorlar. Bu da AKP- MHP koalisyonunun, HDP ve HDP geleneğinden ne kadar çok korktuğunun bir göstergesidir. Fezlekelerin, gözaltıların, her gün bir il ve ilçe yönetimimize saldırı düzenleyerek gözaltı furyası yapmalarının sebebi HDP’den korkmaları ve çekinmeleridir.

Biz kumpanya bilmeyiz onlar kumpanyanın ne olduğunu Susurluk’tan bilirler

Bir taraf daha var bizden korkan ve aynı zamanda bize saldırıyı hiçbir zaman gündeminden çıkarmayan. 6’lı masanın kadın başkanı var. O  6’lı masa içinde bulunan kadın başkan, her gün HDP’ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş. Kürt belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. Bu 6’lı masadaki kadın başkanın son grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar bir kez daha Kürt düşmanlığını açık açık göstermiştir. Kürt anasını görmesin diye gelen ağaları giden paşaları oldu. Biz bunu biliyoruz. Bize kumpanya kuruyor diye de iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler, HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat’tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak her gün birbiriyle yarışanlar şunu iyi bilsin ki; kaybedecekler, kaybedecekler  kaybedecekler.

Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye halklarının derdine çözüm olacak yeni bir ittifaktır

HDP bu ülkede çözüm gücüdür, Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye aday bir partidir. O yüzden Türkiye halkları bu iki bloka ne mahkum ne de mecburdur. Önümüzde başka seçenekler var. Türkiye halklarının, Türkiye toplumunun önünde önemli bir seçenek olan Emek ve Özgürlük İttifakı dediğimiz ve seçimlere kadar daha da büyüyecek, daha da gelişecek olan Türkiye halklarına umut olcak, Türkiye halklarının derdine çözüm olacak olan yeni bir ittifak var. Bu Üçüncü Yoldur. Üçüncü Yolda birleşmenin, buluşmanın yolu halkımızla birlikte olmaktan geçer. Bunun için buradayız.

Seçimlere kadar bize saldıracaklar ama karşılarında dimdik duran bir HDP görecekler

Bu vesileyle Ardahan halkımıza seçimlere yaklaşırken büyük sorumluluklar düştüğünü özellikle belirtmek isterim. Bu seçim tarihi bir seçim olacak. Kimin kazanıp kimin kaybedeceği bir seçimden ziyade Türkiye’nin ve Türkiye halklarının geleceğini belirleyecek olan, kadınların, gençlerin, geleceğini belirleyecek olan önemli bir seçim olacaktır. Seçimlere kadar HDP’ye her türlü saldırıyı yapmayı devam edecekler ama karşılarında yıkılmayan dimdik duran bir HDP görecekler. Buradan size söz veriyoruz, buradan halkımıza söz veriyoruz asla pes etmeyeceğiz, asla biat etmeyeceğiz, asla önlerinde diz çökmeyeceğiz. Asla kararlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın, milletvekillerimizin, belediye eşbaşkanlarımızın, bütün yönetici arkadaşlarımızın da bu mücadelede büyük bir payı olacak. Onlara da söz veriyoruz; bu seçimlerin sizin de cezaevlerinden çıkacağınız, özgürlüğünüze kavuşacağınız bir sonucu olacaktır. Bunu da buraya yazıyoruz. Cezaevinde olan her bir arkadaşımızın haksız ve hukuksuz bir şekilde tutulduğunu, siyasi rehine olduklarını biliyoruz. Belediye eşbaşkanlarımızın yerine atanan kayyımları da halkımız yerel seçimlerde elinin tersiyle Ankara’ya gönderecek. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Büyük başaracağız, büyük kazanacağız

Bir esnaf gezisi yapacağız, esnafımıza selam vermek istiyoruz. Yarın Erzurum Karayazı’da böylesi bir halk buluşmasında halkımızla birlikte olacağız. Seçimlere kadar durmayacağız, gece gündüz çalışacağız. Sizler de gece gündüz çalmadık kapı, dokunmadık yürek, sıkmadık el bırakmayın. Çünkü biz biliyoruz ki rüzgar HDP’den yana esiyor, biliyoruz ki atmosfer bizden yana. Büyük başaracağız, büyük kazanacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Geldiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. An serkeftin an serkeftin. Jin jiyan azadî.

11 Kasım 2022