Buldan: Bu günleri Newrozun dayanışma duygularıyla atlatacağız

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bu yılki merkezi kutlamaları Korona nedeniyle iptal edilen ancak dün akşam milyonlarca insanın evinin camını, balkonunu, damını, penceresini ve önünü kutlama alanına dönüştürdüğü Newroz Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.

Video mesajında Buldan şu ifadeleri kullandı:  

Çok Değerli Halkımız, Sevgili Canlar;

Hepinizin, tüm Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının kadim bayramı olan Newroz Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Newroz aynı zamanda diriliştir, Newroz aynı zamanda birliktir ve toplumsal dayanışmadır. Bu sene Newroz'u belki kitlesel etkinliklerle kutlayamadık ama yaşamın her alanı birer Newroz alanıdır. Bu dönem içerisinde bulunduğumuz Korona salgını bizleri Newroz alanlarında kutlamaktan alıkoymuş olabilir ama bizler yaşamın her alanını birer Newroz alanı olarak görüyoruz. Evet bu bayram vesilesiyle, hepimizin biraz daha dayanışmayla, birlikle, dirilişle ve aynı zamanda ortak duygularla içerisinde bulunduğumuz bu süreci en iyi şekilde atlatacağımıza olan inancımı özellikle belirtmek isterim.

2013 Newrozu geçerliliğini korumaktadır; barış, demokrasi ve özgürlük temel ihtiyaçtır

Sevgili Halklarımız, Çok Değerli Arkadaşlarım, Değerli Yoldaşlarım;

Newroz tarihsel anlamıyla aslında Kürt halkı başta olmak üzere tüm dünya halklarının bir arada yaşamasını ve sorunlara, krizlere, kaoslara ortak çözümler bulmasını ve dayanışma duygularıyla bütün bu süreçlerin üstesinden gelebildiğini her zaman göstermiştir. Özellikle 2013 Newroz'u çözüm iradesinin toplumsal barıştan, dayanışmadan, çözümden ve Kürt Halkının sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini göstermişti. Ancak ne yazık ki o dönemi heba edenler, bu dönemde bir kez daha toplumsal barışa ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu toplumsal dayanışmanın ne kadar önemli görmemiştir. Fakat yaşadıklarımız bize bunu bir kez daha göstermiştir. 2013 Newroz'unda ortaya çıkan çözüm iradesi hala geçerliliğini korumakla birlikte bu dönem açısından bir kez daha hem Türkiye halklarının hem Ortadoğu halklarının, barışa olan talebi, demokrasiye olan inancı ve özgürlere olan ihtiyacı kapsamında bir kez daha değerlendirmeye muhtaç hale gelmiştir.

Bu günleri dayanışma ve birliktelikle atlatacağız, yeter ki inanalım

Bu dönemi biraz daha birlikteliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirerek atlatacağımıza olan inancımızı özellikle belirtmek istiyorum. Yeter ki dayanışma duygularımızı koparmayalım yeter ki cesaretimizi yitirmeyelim. Yeter ki toplumsal barışımızı sağlayalım. Tüm halklarımızın Ortadoğu halklarının ve Kürt halkının Newroz Bayrımını bir kez daha en içten duygularımla kutluyor, barışa ve içinde bulunduğumuz günler açısından sağlıklı günlere vesile olmasını yürekten temenni ediyorum.

21 Mart 2020