Buldan Cizre esnafını ziyaret etti: HDPyi ve Kürtleri inkar edenler gidecek

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan Cizre’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Buldan’a Parti Sözcümüz Ebru Günay, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile milletvekillerimiz ve yöneticilerimiz eşlik etti.  

Ziyaret boyunca alkışlar, zılgıtlar ve sloganlarla karşılanan heyetimiz, esnafın yaşadığı sorunları dinledi. AKP’nin savaş politikalarından derinleşen ekonomik krize çeşitli konularda dert yanan esnaf, yaklaşan seçimlere işaret ederken, HDP’ye desteklerini de dile getirdi. 

"İktidarın değişmesi lazım, irademiz HDP’dir"

İdil Caddesi üzerinde başlayan ziyaretlerde genç bir esnaf, derinleşen ekonomik krizin esnafı bitirdiğini ifade ederek, “Ekonomik kriz giderek derinleşiyor, buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Her yerde baskı var. Doğamızı talan ediyorlar, ağaçlarımızı kesiyorlar. Bir açıklama yapılmasına dahi izin vermiyorlar. İktidarın değişmesi lazım. Kim ne derse desin, irademiz HDP’dir” dedi.

HDP’nin yürüttüğü muhalefeti ve siyasetin halka umut verdiğini dile getiren bir diğer genç, “HDP her yerde ve her alanda mücadele ediyor. Bütün saldırılara cevap veriyor. HDP ile gurur duyuyoruz. Sonuna kadar HDP’nin yanında olacağız, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Z kuşağı HDP’nin yanında. Oy oranımız bu seçimlerde 14-15’in üzerinde. İktidar medyası bunu gizlese de biz bunun farkındayız” diye konuştu. 

"Bizi düşman olarak görüyorlar"

Cizre Sebze Halini gezen Buldan ve beraberindeki heyet esnafla sohbet etti. Esnaf, her gün yapılan zamlardan şikayet ederek, ekonominin düzelmesi için tek umutlarının HDP olduğunu söyledi. Ziyaret sırasında çözümü HDP’de gördüklerini söyleyen bir esnaf, “HDP’yi muhatap almayanı biz de muhatap almayız. Batıda bir ağaç kesiliyor, kıyamet kopuyor. Burada ağaç kıyımı oluyor, buna karşı bir açıklama yapınca saldırıyorlar. Bizi düşman olarak görüyorlar. Umudumuz sizsiniz” şeklinde konuştu.  

"Kürtleri ve HDP’yi inkar edenler gidecek"

Buldan ise HDP’yi ve Kürtleri inkar edenlerin kaybedeceğini ifade ederek, “Bizi inkar edenler gidecek. AKP Kürt’ü inkar ediyorsa gidecek, bunun başka yolu yok. Biz onu göndereceğiz” ifadelerini kullandı. 

21 Eylül 2022