Buldan: En çok gençlerin mücadelesinden, tweetlerinden, yüreğinden, beyninden korkuyorlar

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Demokrasi Buluşmalarımız kapsamında İstanbul'da gençlerle bir araya geldi. Yoğurtçu Parkında kurulan kürsüde gençleri dinleyen Sancar ve Buldan ile Diyarbakır Milletvekilimiz Dersim Dağ, programın başında birer konuşma yaptı. Buldan şöyle konuştu: 

Demokrasi Buluşmalarımızın en güzelini, en renklisini gençlerle yapıyoruz

Darbeye Karşı Demokratik Mücadele Programımız çerçevesinde bugün İstanbul’da sizinle, siz sevgili gençlerle bir araya geliyoruz. Bu, Demokratik Mücadele Programımızın en güzeli, en renklisi ve en genci. İyi ki varsınız ve iyi ki buradasınız. En güzel buluşmayı bugün gerçekleştiriyoruz. En kıymetli buluşmamızı bugün yapıyoruz. Çünkü bugün sizin gözünüzden, yüreğinizden ışık, sevgi, umut ve cesaret alıyoruz. Biz bu cesaretle bu yolu sonuna kadar yürüyeceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın.

Sizin yanınızda kendimizi genç hissediyor, cesaretleniyoruz

Biraz önce buraya geldiğimde dedim ki Mithat Başkan'a, 'Bizim burada ne işimiz var, bu gençlerin arasında biz yaşlıların ne işi var?'. Ama iyi ki buradayız, sizin yanınızdayız. Kendimizi daha genç hissediyoruz daha da cesaretleniyoruz.

18 yıldır gençleri geleceksiz bıraktılar

Biz bugün aslında daha çok sizleri dinlemek istiyoruz. Sizler geleceğe nasıl bakıyorsunuz, sizler Türkiye'nin nasıl şekilleneceğine karar vereceksiniz. Ne planlıyorsunuz, ne düşünüyorsunuz? Bütün bunları birazdan yapacağınız konuşmalarda tartışacağız. Biz biliyoruz ki bu ülkeyi yönetenler sizlersiniz. Sizleri geleceksiz bıraktılar, Türkiye’yi yönetemediler, sizi işsizlikle sınamaya çalıştılar. 

En çok gençlerin mücadelesinden, tweetlerinden, yüreğinden, beyninden korkuyorlar

Hiçbir umut vaat etmeyen, 18 yıllık iktidarları süresince gençlere hiçbir vaatte bulunmayan, gençlerin geleceğini alan, gençleri yarınsız bırakan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki sevgili gençler, onlar bu ülkede en fazla sizden korkuyorlar, gençlerden korkuyorlar. Attığınız tweetlerden korkuyorlar. Gençlerin yazdığı yazılardan korkuyorlar, gençlerin dışarıdaki mücadelesinden korkuyorlar. Sizin beyinlerinizden, sizin yüreklerinizden korkuyorlar. 

Dislike’larla onları nasıl dize getirdiğinizi gördük

Çünkü onlar da biliyorlar ki bu ülkeyi değiştirip dönüştürecek tek güç bu ülkenin gençleridir. Son zamanlarda gördük, sosyal medyayı nasıl salladığınızı; Recep Tayyip Erdoğan’ı sosyal medyada eleştirerek, "size oy moy yok" diyerek nasıl onu dize getirdiğinizi gördük. İşte onların korkuları bundandır. Onların tek amacı var, seçim dönemlerinde gençlerden oy alabilmek. Tek yaptıkları seçim dönemlerinde gençlere birkaç vaatte bulunmak ve yerine getirmemektir. 

Sizler, Demirtaşların, Yüksekdağların, Denizlerin, Mahirlerin yoldaşlarısınız

Sevgili gençler, biz biliyoruz ki bu ülkenin geleceğini inşa etmekte gençlerin kararlı duruşu ve mücadele iradesi başarılı olacaktır. Çünkü biz biliyoruz ki siz Selahattin Demirtaşların, Figen Yüksekdağların, Sebahat Tuncellerin yoldaşlarısınız. Sizler Denizlerin, Mahirlerin yoldaşlarısınız, onların yaşıtısınız; onlar idam sehpasına giderken de cezaevlerinde tutulurken de inandıkları mücadeleden asla taviz vermediler, asla biat etmediler.

HDP Gençliği de asla biat etmez, diz çökmez

Bizim gençliğimiz, HDP'ye gönül veren, oy veren gençler de asla biat etmez, diz çökmez. Asla bu iktidardan korkan bir gençlik değildir. Kendi geleceğine güvenle bakan ve HDP’nin çizgisinden ayrılmayan, bu ülkede kendi anadilinde eğitimin yaşama geçmesi başta olmak üzere işsiz tek bir gencin kalmayacağı yarınları hep birlikte örmenin yolunun HDP’den geçtiğini bilen gençlersiniz. İşte bunun için en fazla HDP’ye ve HDP’li gençlere saldırıyorlar. Bunun için her gün HDP'ye omuz veren, HDP ile mücadele eden herkese saldırmayı kendilerine görev olarak görüyorlar. Bu zihniyeti asla kabul etmiyoruz. 

Bu uzun süreli mücadelede, genç başladık genç başaracağız

Bu mücadele uzun vadeli bir mücadeledir. Kısa bir mücadele değil. Ama şunun altını çizmek isterim ki “Genç başladık genç başaracağız” şiarıyla yola çıkan bir parti olarak, bu ülkeyi yönetmeye aday olarak görevi size devredeceğiz. 

Bu ülkeyi gençlerin yönettiği bir ülke haline getireceğiz

Bizler görevimizi yaptıktan sonra yerimizi size vereceğiz. Tüm bu görevlerle birlikte bu ülkeyi artık gençlerin yönettiği bir ülke durumuna getireceğiz. Biz biliyoruz ki bugün bu ülkeyi yönetenler, itiraz eden gençlikten rahatsız. Bugün bu ülkeyi yöneten iktidar sizin ses çıkarmanızdan, söz söylemenizden, itiraz etmenizden korkuyor. Ama şunu bilsinler ki HDP gençliği söz de söyleyecek, itiraz da edecek. Bu ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz. Genç başladık genç başaracağız.

22 Temmuz 2020