Buldan: Her zaman direnenler kazanacaktır, zalimlerin kaybedeceği dönem yakındır

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı’ndaki Muharrem Lokması dağıtımına katıldı. Buldan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Size cezaevinde olan sevgili Selahattin Demirtaş ve Sevgili Figen Yüksekdağ’ın selamlarını getirdim. Sevgili canlar ben bir Alevi değilim ancak bugün burada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Alevi canlarımızın yaşadığı her türlü acının, her türlü zulmün yüreğimizde hissedildiğini bilmenizi isterim. Alevi canlarımız, yoldaşlarımız bu topraklarda büyük zulümler gördü. Tıpkı Kürtler gibi, Ermeniler ve Süryaniler gibi. 

Her zaman direnenler kazanacaktır, zalimlerin kaybedeceği dönem yakındır

Ancak her dönemin zalimine karşı direnenler hep olmuştur. Tıpkı Kerbela’dan giderken 72 yoldaşıyla birlikte zalime karşı direnen Hz. Hüseyinler gibi. Bugün de bu topraklarda zalimler vardır ama bu zalimlere karşı direnenler de vardır. Her zaman için direnenlerin kazanacağını bilmeniz lazım zulmedenlerin zalimlerin kaybedeceği dönemlerin yakın olduğunu bilmeniz lazım.

Muharrem ayı, özgürlük, barış ve kardeşliğe vesile olsun

Muharrem ayı maneviyat olarak hepimizde derin izler bırakan bir aydır. Tarihsel arka planında Muharrem ayının aynı zamanda savaşların, kan dökmelerin, küskünlüklerin ve çatışmaların yasaklandığı bir aydır. Tam da bu vesile ile Ortadoğu başta olmak üzere her türlü çatışmanın ve savaşın son bulmasına vesile olacak bir ay olan Muharrem ayının ülkemize de barışa, özgürlüğe ve kardeşliğe vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. 

Aşure tüm canlara aş olsun

Biraz önce dedemizin yaptığı açıklamaya gerçekten katılarak ifade etmek isterim ki aşure zenginlerin fakirlere dağıtacağı bir çorba değildir. Her bir insanımızın, emeğini, sevgisini, şefkatini içine katarak binbir emekle pişirdiği aşure tüm canlara helal olsun. Pişirdiğiniz aşureler Hakk'ın defterine yazılsın. Bugün buraya milletvekili arkadaşlarımla birlikte sizlerin bu manevi duygusuna ortak olmaya, aşurenizden bir kaşık yemeye geldim. Bir kez daha pişirilen aşurenin tüm canlara aş olması dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum, hızır hepimizin yardımcısı olsun.  

6 Eylül 2020