Buldan seçim bürosu açtı: Batman’dan 5-0 bekliyoruz

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Batman’da seçim bürosu açılışında konuştu. Buldan, şunları söyledi:

Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bu Ramazan akşamında iftar sofrasında sizlerle birlikte olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Tuttuğunuz oruçların ve dualarınızın kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hoş geldiniz tekrar, baş göz üstüne geldiniz.

Batman’dan 5-0 bekliyoruz

Değerli halkımız, burada bu akşam bir büro açılışı yapacağız. Büro açılışlarımızın 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu büroların geleceğimiz için, özgürlüğün, adaletin ve hukukun gelmesi için, bu ülkede yapılan bütün hukuksuzluğun bitmesi için büyük bir rolü olacaktır. Halkımız bu büroları seçim akşamına kadar dolduracak, bu bürolar taşacak. Batman halkından eminiz, sizlere güveniyoruz. 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’nin Batman'da 5-0 yaparak bu ülkede en büyük oy oranını çıkaracağına yürekten inanıyoruz. 14 Mayıs seçimleri tarihi bir seçimdir. 21 yıllık AKP-MHP iktidarının yaptığı zulümlerin ve hukuksuzların artık son bulacağı, bir değişim ve dönüşümün yaşanacağı, geleceğimizin adaletle, hukukla, barışla ve özgürlükle sınanacağı önemli bir sınav olacaktır.

Bu seçim demokrasi ile faşizm arasında yapılacak

Türkiye halkları başta Kürtler olmak üzere önemli bir tercih yapacak; ya aydınlık ile karanlık arasında yapılan tercihte aydınlığı seçecek ya da karanlığı seçecek ve bir kez daha AKP’nin iktidar olmasına vesile olacak. Ama ben inanıyorum ki artık Türkiye halkları ve Kürtler, bu 21 yılda yaşadıklarını, bu zulmü zoru, baskıyı ve şiddeti bitirecek olan demokratik bir tercih yapacak. Yani bu seçim aynı zamanda demokrasi ile faşizm arasında yapılacak. Ama faşizmin tercih edilmeyeceğini biliyoruz. İnsanlarımız demokrasiden yana oy kullanacaklar. İşte bunun için Yeşil Sol Parti’nin altına vuracağınız mühürle de gençlerin, kadınların, Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Süryanilerin, farklı inançların, farklı mezheplerin ve bu ülkede ötekileştirilen herkesin yaşadıklarına artık son verilecek bir tercih yapılacak.

İnsanları bir lokma ekmeğe muhtaç edenler derslerini 14 Mayıs’ta alacak

21 yıldır bu ülkeyi nasıl yönettiklerini biliyoruz. Afetlerde insanları kaderleriyle baş başa bıraktıklarını son yaşanan depremde hepimiz gördük. Pandemide yaptıklarını biliyorduk ama 11 ilimizde gerçekleşen depremde de insanlar kaderleriyle baş başa bırakıldı. İlk üç gün ortada olmayanlar, insanları enkazın altında bırakanlar, insanları bir bardak suya, bir lokma ekmeğe muhtaç edenler derslerini 14 Mayıs’ta sandıklarda alacak. Sadece afetlerde de değil bu ülkeye her anlamıyla kötülük yaptılar. Bu ülkede kadınlara kötülük yaptılar. Bu ülkede Kürtlere kötülük yaptılar. Çünkü bu iktidarın kadın düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Bu iktidarın Kürt düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Demokrasi ve barış düşmanı olduklarını biliyoruz.

HDP’nin yeni adresi Yeşil Sol Parti’dir

Ancak bütün bu düşmanlıklarına rağmen bizim birlik ve beraberliğimiz, ortaklaşmamız, ittifaklarımız geleceğimizi belirleme açısından önemlidir. Kürtlerle ittifak kurduk, “Emek ve Özgürlük” adı altında ittifak kurduk. Kadın örgütleriyle kadın ittifakları kurduk. Gençleri yanımıza aldık. Milyonlarca genç bu seçimde ilk defa oy kullanacak. İnanıyoruz ki tercihlerini doğru yolda yapacaklar ve belirlediğimiz yeni adresin altına mühürlerini basacaklar. HDP’nin yeni adresi Yeşil Sol Parti’dir. Size söz vermiştik. Sizleri seçeneksiz bırakmayacağız demiştik. Tabanımızı, seçmenimizi, halkımızı HDP Kapatma Davası adı altında bir köşeye sıkıştırmaya çalışanlara karşı asla alternatifsiz bırakmayacağız demiştik. İşte HDP Kapatma Davasını Demokles’in kılıcı gibi kafamıza tutanlara karşı Yeşil Sol’un altında birleştik. Ve adaylarımızı Yeşil Sol altında seçimlere sokacağız.

Batman’da Yeşil Sol’dan başka hiçbir parti milletvekili çıkaracak güce sahip değil

Onların kumpasları ve hileleri varsa, bizim de hamlelerimiz var, bizim de halkımız var. Halkımıza güveniyoruz. Sizlere güveniyoruz. Şimdi onların yaptıkları ittifaklara bakıyoruz. Cumhur İttifakının yaptığı ittifaklara hiç takılmayın. Kimi alırlarsa alsın yanlarına hiç onlarla ilgilenmeyin. Herhangi bir suç örgütünü yanlarına aldılar diye hiçbir propaganda yapmayın. Çünkü bizim için esas suçlu olan AKP’nin ta kendisidir. AKP ve MHP’nin ta kendisidir. Bu ülkede onlar kadar suçlu kimse yok. Buna inanın. Belediyelerimize kayyım atayanlar, Kürt halkının iradesine saygısızlık yapanlar, seçilmişlerimizi cezaevlerine gönderenler; Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Sebahat Tuncel’i, Gültan Kışanak’ı yıllardır cezaevinde tutanlar bizlere en büyük zulmü yaptılar, en büyük kötülüğü yaptılar. O yüzden bu ülkede bizim siyasi rakibimiz başka partiler değildir, bizim siyasi rakibimiz AKP’dir, MHP’dir. Ama elbette ki Millet İttifakı’nın içerisinde olan partilerle de yarışacağız. Bu kentte Yeşil Sol’dan başka hiçbir parti milletvekili çıkaracak güce sahip değildir.

Birliğimizi ve beraberliğimizi ispat edecek bir zamandayız

AKP ne kadar rakibimiz ise CHP de o kadar rakibimizdir. AKP ne kadar rakibimiz ise Saadet, Deva ve Gelecek Partisi de bizim rakibimizdir. Onlarla Türkiye’nin her yerinde yarışacağız. Ama şunu bilin; bu kadar zulüm karşısında, bu kadar kötülük karşısında eğer hala birleşmiyorsak, ortaklaşamıyorsak, bir araya gelemiyorsak sorun bizdedir. O yüzden rüştümüzü ispat edeceğimiz bir zamandayız. Birliğimizi ve beraberliğimizi ispat edecek bir zamandayız. Bu da 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde elbette belli olacak. Çok az bir zaman kaldı. Gece gündüz çalışacağız, her eve gireceğiz, herkesin elini tutacağız. Herkesin yüreğine dokunacağız. Bizden olmayana anlatacağız. Yaşadıklarımızı anlatacağız. AKP’nin zulmünü anlatacağız. AKP’nin kötülüklerini anlatacağız. Yanımıza alacağımız her bir insan, ilk defa bize oy verecek olan herkes bizim için çok kıymetlidir. Sizden de bunu rica ediyoruz; 14 Mayıs’a kadar sizler de bizim gibi düşünmeyenleri ikna edin.

Yeşil Sol olmadan kimse Anayasayı değiştirme yetkisine sahip olmayacak

Yeşil Sol’un büyük bir güçle, büyük bir milletvekili grubuyla parlamentoda temsil edilmesi geleceğimiz açısından önemlidir. Yasaların değişmesinde anahtar bir rol olacağız. Ve hiç kimse, hiçbir parti, hiçbir iktidar Yeşil Sol olmadan Anayasayı değiştirme yetkisine sahip olmayacak. İşte bu kadar önemlidir, kritiktir ve bu kadar değerlidir. Ben inanıyorum ki Türkiye genelinde 100’ün üzerinde milletvekili sayısıyla parlamentoya gireceğiz ve geleceğimizi hep beraber belirleyeceğiz. Batman’da 5-0 yapacağız.

Ben şimdiden çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu ziyaretimiz kısa bir ziyaret, bir büro açılışı sadece. Önümüzdeki günlerde Batman’da yapılacak olan mitinglere katılacağız, sizlerle tekrar birlikte olacağız. Büyük buluşmalar gerçekleştireceğiz. 14 Mayıs akşamı en güzel haberi ve büyük müjdeyi Batman’da alacağımıza inanıyorum. Sizleri sevgiyle selamlıyorum.

5 Nisan 2023