Buldan: Türkiye toplumunu iktidarın insafına terk edemeyiz: Bugünleri dayanışma ve paylaşma ile aşacağız

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantımızın gündemleri ve güncel gelişmelere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanan açıklamada Buldan şunları söyledi: 

Sevgili halkımız, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Maxmur Kampına yönelik ambargo bir an önce kaldırılmalı, bu süreçte yapıcı adımlar atılmalıdır

Bugünkü konuşmama başlamadan önce, Maxmur Kampına yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyorum. 3 kişinin hayatını kaybettiği Maxmur Kampına yapılan saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Maxmur Kampına yönelik ambargo bir an önce mutlaka kaldırılmalıdır. Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimi duyarlı olmaya mutlaka zorlanmalıdır. Buradan o çağrıyı da kendilerine yapıyorum. Sayın Mesut Barzani bir konuşmasında “Kürtler arası kavga bir daha olmayacaktır” demişti. Bu hassasiyetle tutum almak gerektiğini, bu süreçte yapıcı adımlar atmak gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Maxmur halkına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. 

Bu iktidara ve aldığı önlemlere hiç kimse güvenmemelidir

Salgın, küresel bir salgın ve tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bugün Türkiye de salgınla oldukça çetin bir mücadele vermektedir. Özellikle şunu ifade etmek isterim ki, bu iktidara ve aldığı önlemlere hiç kimse güvenmesin. Kendi koltuklarını koruyan, salgın krizini fırsata çeviren bir iktidar var karşımızda. İşçiyi, emekçiyi virüse rağmen çalışmaya mecbur eden bir iktidar var karşımızda. Çıkardıkları yasa ile işçileri ücretsiz izne mahkum ettiler. Krizi fırsat bilip imar rantına devam ettiler. Halk, yoksulluğun pençesinde iken, Saraylarına yeni makam araçları aldılar. Yanlış sokağa çıkma kararı ile halkı sokağa döküp virüsü yaygınlaştırdılar. Halka doğru dürüst maske bile dağıtamadılar ve halk ile alay ettiler. 

İnfaz Yasası ile serbest bırakılanlar daha birkaç gün geçmeden cinayet işlemeye başladı

Çıkardıkları İnfaz Yasası, Anayasa’nın eşitlik ilkesini ihlal etmiştir. Dün Meclis Başkanı ‘İnfaz Yasası Meclis iradesinin kararıdır’ dedi. Ancak biz biliyoruz ki bu karar sadece ve sadece AKP-MHP’nin kararıdır. Virüs cezaevleri için toplu katliam demektir. Çıkardıkları yasa ile tacizciler, tecavüzcüler, katiller, çeteler serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar daha birkaç gün geçmeden cinayet işlemeye başladılar. Yine serbest kalanlar Kars Belediyemize saldırdılar. 

Bu yasa uzlaşının ve barışın yasası olabilirdi ancak tercih çetelerden yana yapıldı

AKP iktidarının adalet anlayışı işte budur. Düşüncelerinden dolayı hapis yatanlar olduğu sürece toplumsal barışın sağlanması mümkün değildir. Bu yasa toplumsal uzlaşının, barışın ve kardeşliğin yasası olabilirdi, buna hizmet edebilirdi. Ancak tercih çetelerden yana yapıldı. Bu gerçeği tüm toplumun ve kamuoyunun görmesi gerekir.  

Halkı yaşatacak olan iktidarın politikaları değil, demokrasi güçlerinin toplumsal dayanışmasıdır

Salgın başladığından beri “bizi dayanışma yaşatır” dedik ve demeye de devam ediyoruz. Tüm demokrasi güçlerini hem cezaevlerinde yaşanacak olan insani krizleri önlemek, can kayıplarının önüne geçmek hem de korona salgınına karşı dayanışmayı güçlendirmek amacıyla bir araya gelmeye çağırıyorum. Halkı yaşatacak ve krizlerden koruyacak olan iktidarların politikası değil, demokrasi güçlerinin birlikteliği ve toplumsal dayanışmasıdır.

Türkiye halklarını iktidarın insafına bırakamayız

Türkiye halklarını iktidarın insafına bırakamayız. Demokrasiden, barıştan, emekten, adaletten ve bir arada yaşamdan yana olan herkes bu süreçte birlik olmak, birlikte hareket etmek, mücadele ve dayanışma ağı kurmak zorundadır. Kardeş Aile Kampanyamızla dayanışmayı esas alan bir kültürü hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Umut bizdedir, umut bizlerin dayanışmasındadır. 

Türkiye halkları salgından ve bu zorba iktidardan dayanışarak ve paylaşarak çıkacaktır

Değerli halkımız, bugünler elbetteki geçecek. İktidarın yapmış olduğu zulmü ve zorbalıkları teşhir edeceğimiz ve bunun üzerine gideceğimiz günler gelecektir. Ancak, yaşamımızı daha çok evlerimizde geçirdiğimiz, sizlerle sosyal medya ile buluştuğumuz bugünlerde; sizlerden isteğimiz; karantina süreçlerine uymanız, evlerinizde kalmanız ve bu salgını hep birlikte mücadele ederek atlatmamızdır. Ben inanıyorum ki Türkiye halkları bu salgından ve iktidarın bu zorba yönetiminden elbette dayanışarak ve paylaşarak çıkacaktır. Bir kez daha halkımıza dayanışmanın ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu belirterek Kardeş Aile Kampanyamıza destek sunmaları çağrısını yapıyorum. Sağlıklı günler yakında gelecektir. Hep birlikte bugünlere kavuşacağımızı ifade ederek, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

20 Nisan 2020