Buldan: Urfa halkı Adalet Arayışcısı ile Adalet Bakanı arasında tercih yapacak

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Urfa ve Antep’teki seçim çalışmalarına katılıyor. Urfa’nın Siverek ilçesinde seçim bürosu açılışına katılan Buldan, Hilvan’daki seçim çalışmasından sonra Antep’e geçecek. Siverek’teki seçim bürosu açılışında konuşan ve AKP’ye sert eleştiriler yönelten Buldan, şunları söyledi:

Merhaba gelê me yê hêja, merhaba dayikên bi rûmet, ciwanên bi hêz hûn bi xêr hatine serseran serçavan hatine. 

Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bir parti büro açılışının bile diğer partilerin mitinglerinden kat be kat daha güçlü olabildiğini gösterdiniz. Sağ olun, var olun. Onlar gelip boş salonlara konuşma yapıyorlar. AKP’nin birinci sıra adayı olan Adalet Bakanı’nın boş salonlara nasıl konuştuğunu hep birlikte gördük. Ama bu daha başlangıç; bizler onları aynı zamanda tarihin çöplüğüne, sandığın dibine gömmeye geliyoruz.

14 Mayıs’ta kayyım gaspının ve siyasetçilerin cezaevine doldurulmasının hesabını soracağız

14 Mayıs’ta bu ülkenin kaderini değiştirecek bir seçim yapılacak. Hem parlamento hem de cumhurbaşkanlığı seçimi. Değişim ve dönüşüm için, yeni bir başlangıç için, bu ülkenin yarınları için bir seçim yapılacak. Bu ülkenin kadınlarının ve gençlerinin, bu ülkede inkar edilenlerin, bu ülkede yok sayılanların bir kez daha ülkeyi değiştirip dönüştürmek için oy kullanacağı bir seçim olacak. Demokrasi ile faşizm arasında, savaş ile barış arasında, haksızlıklar ve adalet arasında önemli bir tercih yapılacak. 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. 21 yıldır bu ülkede her türlü hukuksuzluğu yaptılar. 21 yıldır bu ülkede her türlü haksızlığı yaptılar. Bugün cezaevleri siyasetçilerle dolu, barış isteyenlerle, akademisyenlerle dolu. Cezaevleri, yerlerine kayyım atanan belediye eşbaşkanlarımızla dolu. Bunların hesabını bizler 14 Mayıs’ta sandıklarda soracağız.

Urfa halkı Emine Annenin adalet arayışı ile Adalet Bakanı arasında tercih yapacak

Bu ülkede bir adalet mücadelesi, özgürlükler mücadelesi, demokrasi mücadelesi var. Urfa da tarihinde önemli bir adalet mücadelesine sahiplik yaptı. Emine Şenyaşar Annemizin adalet çığlığı bugün sadece Türkiye’de değil tüm dünyada duyuldu. Bu sesin, bu adalet çığlığının daha fazla duyulması için her birimiz Emine Annemizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Urfa halkımız, Siverek halkımız sandıklarda adalet arayışçısı olan Emine Annemize sahip çıkacak ve adalet arayışçısı ile Adalet Bakanı arasında tercihini yapacak.

Evet, Kürt’üz ve Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz

Biz bunların adalet düşmanı olduğunu, hukuk düşmanı olduğunu, Kürt düşmanı olduğunu biliyoruz. Bunların demokrasi ve barış düşmanı olduğunu biliyoruz. Kürtleri inkar ede ede, dilini yasaklaya yasaklaya 21 yıldır ülkeyi aynı zihniyetle yönetmeye çalışıyorlar. Erdoğan bir kez daha mitinglerinde Kürtlere ve diline karşı, tarihine karşı düşmanlık yapıyor. “Siz ne kadar Kürt’seniz, biz o kadar Türk’üz” diyor. Buradan şunu söylüyoruz: Evet, Kürt’üz ve Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz. Kürt’üz, Kurmanc’ıyla da Kürt’üz, Zaza’sıyla da Kürt’üz. Türkiye’de Kürt’üz, Irak’ta, Rojava’da ve dünyanın her yerinde Kürt’üz ve kimliğimizle gurur duyuyoruz. Size Kürtlerin kaybettireceğini sandıklarda göstereceğiz. 14 Mayıs’ta göstereceğiz. 

14 Mayıs’ta zihniyetinizi de kumpaslarınızı da sandığa gömeceğiz

Siz bizlerle çok uğraştınız, bize her türlü hukuksuzluğu yaptınız. AKP HDP’nin kapatılması için, HDP’li siyasetçilerin tutuklanması için her türlü kumpası devreye koydu. Kobanî Kumpas Davasında arkadaşlarımız suçları olmamasına rağmen yıllardır cezaevinde tutuluyor. Savcının mütalaasıyla arkadaşlarımız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sizin cezalarınızı da sizin zihniyetinizi de kumpaslarınızı da sandığa gömeceğimiz gün 14 Mayıs’tır. Ülkeyi yandaşlarına peşkeş çekenlere şunu söylemek istiyoruz; Türkiye sizden daha büyüktür, sizin yandaşlarınızdan da ortaklarınızdan da daha büyüktür. Öyle bir ortaklık yaptılar ki 90’larda beyaz toroslarla faili meçhul cinayet işleyenlerin artıklarıyla ittifak kurdular. Ama halkımız ne 90’ları ne 80’leri ne de 21 yıllık AKP hükümetinin yaptıklarını unutur. Sizin ortaklarınızın da geçmişini biliyoruz. Sizin 21 yıllık pratiğinizi biliyoruz. O yüzden tercihimiz Yeşil Sol’dan yana olacaktır, Yeşil Sol’u Türkiye'nin her yerinde birinci parti yapmak için geliyoruz. 

Urfa’dan en az 8 Yeşil Sol Milletvekilini parlamentoya göndereceğinize inanıyoruz

HDP’ye kapatma davası açtıkları için zannettiler ki HDP’ye oy verenler, gönüller verenler seçeneksiz kalacak. Sizin oyunlarınız varsa bizim de size karşı hamlelerimiz var, Yeşil Solumuz var. Yeni adresimiz Yeşil Sol’dur. HDP kapatılma davasına karşı Yeşil Sol’u devreye koyduk ve 14 Mayıs tarihinde halkımızın mührünü, oyunu Yeşil Sol’a vereceğinden hiç kuşkumuz yok. İki oy kullanacağız biri cumhurbaşkanlığına birini de parlamento seçimlerine. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adresimizin ne olduğunu biliyorsunuz. Ama bayramdan sonra yapacağımız mitinglerde hangi cumhurbaşkanına oy vereceğimizi açık açık ilan edeceğiz. Gerçi sizler hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceğinizi bizden daha iyi biliyorsunuz.  

Adresimiz Yeşil Sol, yolumuz 3’üncü Yol, rotamız parlamento

Fakat parlamento seçimlerinde Yeşil Sol dışında verilecek her oy AKP’nin işine yarar. Diğer partilere vereceğiniz oylar AKP’ye yarar. Sizlerden özellikle kararlı ve iradeli bir şekilde Yeşil Sol Parti’ye oy vermenizi ve Urfa’dan en az 8 milletvekilini parlamentoya göndermenizi istiyoruz. Gece gündüz çalışarak herkesi ikna etmenizi, Urfa halkının bu dönem tarih yazmasını ve bunu mührünüzle ve oylarınızla sağlamanızı istiyoruz. Adresimiz Yeşil Sol’dur. Yolumuz 3’üncü Yol'dur, rotamız parlamentodur. Hepimizin yolu açık olsun. Önünüzde saygıyla eğiliyorum.

17 Nisan 2023