Buldan Vanda: Gözdağı vermeye çalışanlar bilsin ki tecridin son bulması için mücadele edeceğiz

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Van İl Örgütümüzün bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Buldan şunları söyledi: 

Sevgili arkadaşlarım, değerli halkımız ben de öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı yürekten kutluyorum. Bu bayramın bir kez daha barışa, özgürlüklere ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramların, bayram tadında kutlanması açısından bu ülkenin topraklarında barış ve özgürlüklere çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. Her bayram umut ediyor ve diliyoruz ki barışa, özgürlüğe vesile olsun; ancak hiçbir bayramı, bayram tadında kutlamıyoruz ne yazık ki bu coğrafyada. 

AKP seçimi kazanmadı

Bir kez daha Kürtlerin inkar edildiği, yok sayıldığı, her türlü zorbalığın yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Önemli bir seçim sürecini yaşadık; ancak seçimdeki baskıların zorlukların, anti-demokratik uygulamaların bir kez daha AKP ve onun ortağının kazanmasına vesile olduğunu gördük. Biz mücadeleyi sürdürürken, bu ülkede bütün zorluklara ve baskılara karşı mücadele ederken Kürt halkı başta olmak üzere, ezilen, sömürülen, inkar edilen bütün halkların barış ve özgürlükler içerisinde yaşamasını umut ederken AKP ve MHP ittifakının bir kez daha bu seçimleri kazandığını söylemeyeceğiz. Çünkü bu seçimler, demokratik bir ortamda yapılmadı. AKP’nin devletin bütün imkanlarını kullanarak kazandığı bir seçim olarak tarihe geçti. 

Tecrit bu ülkede herkese karşı yürütülüyor

Biz buradayız, yerimizdeyiz, halkımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP iktidarının baskılarını, zorbalığını, inkaranı bir kez daha yok etmek için, bunu bertaraf etmek için bu mücadeleyi büyüteceğiz. Seçimlerin üzerinden bir buçuk ay gibi bir zaman geçmesine rağmen AKP seçimlerden sonra ilk günden itibaren aynı anlayış ve zihniyetle bu ülkeyi yönetmeye devam ediyor. Bu, 5 yıllık süre içerisinde aynı anlayışı sürdüreceğinin göstergesidir. Bu ülkede tecridin, şiddetin var olduğunu söyleyenlere karşı gözdağı vermek, korku imparatorluğunu yaratmak bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır. Bir gazetecinin "ülkede tecrit var" demesi nedeniyle tutuklanması bir kez daha bizlere  tecridin bu ülkede ne kadar yaygın olduğunu göstermiştir. Sadece İmralı'da değil; bugün ülkenin her tarafında, her karış toprağında her insana uygulanan bir tecritten bahsediyoruz. Elbette en ağırını, en insafsızını Sayın Öcalan’a karşı uyguluyorlar.

Bu ülkeyi AKP’nin karanlık zihniyetine asla teslim etmeyeceğiz

Bugün bu ülkede tecridin var olduğunu söyleyenlere karşı tutuklama ve zorbalıkla gözdağı vermeye çalışanlar şunu bilsin ki; biz bu ülkede tecridin son bulması için elbette mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi AKP’nin karanlık zihniyetine asla teslim etmeyeceğiz. Bütün halkımız şunu bilsin ki, AKP hükümeti iktidarda olduğu sürece bizler mücadeleyi daha da büyütmek zorundayız. Bu mücadelenin sonuna kadar savunucusu olmak zorundayız. Türküyle Kürdüyle, Ermenisiyle, Süryaniyle, Alevisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle bu ülkede yaşayan her bir insanımızla bu mücadeleye omuz vermek zorundayız. Bu ülkedeki karanlıkları, zorlukları, hukuksuzlukları yeneceğimiz günler gelecektir. Ben bir kez daha bütün halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün Van’da halkımızla ile bayramlaşmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bayram boyunca bayramdan sonra da bütün ilçelerimizde halkımızla bir araya geleceğiz. Bayramlaşma programlarımızı sürdüreceğiz. Buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bir kez daha bayramınızı kutluyorum.

29 Haziran 2023