Buldan ve heyetimiz Şenyaşar ailesiyle Urfa Adliyesi önünde oruç açtı

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Parti Sözcümüz Ebru Günay, milletvekillerimiz Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü ve parti yöneticilerimiz Urfa’da 399 gündür adalet mücadelesi sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki eylemine katılan Eş Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet, ailenin adliye önündeki iftarına katıldı. Burada konuşan Buldan, Şenyaşar ailesinin adalet nöbetinin herkesin vicdanına ve yüreğine dokunması gerektiğini söyledi. Buldan şunları söyledi:

"Tam 399 gündür bu aile, Emine Şenyaşar burada bir adalet çığlığını ve bir adalet çağrısını ifade ediyor. Türkiye kamuoyuna, Türkiye'yi yönetenlere bu adaletsizliğe bir an önce son verilmesi çağrısı yapıyor. Bu annenin çığlığını duymamak, bu ailenin çığlığına ses vermemek çok büyük bir vicdansızlıktır, hukuksuzuluktur aynı zamanda.

Bu ülkeyi yönetenlere bir kez daha bu annenin yanında seslenmek istiyoruz: Bu adaletsizliğe bir an önce son verin. Anne kaybettiklerinin geri gelmeyeceğini çok iyi biliyor. Ama cezaevinde olan çocuğuna kavuşması için başlatmış olduğu bu adalet oturuşunu herkesin duyması gerekiyor. Biz Şenyaşar ailesinin yanındayız. Onların uğradıkları haksızlığı, hukuksuzluğu biliyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin de bu haksızlığa ve hukuksuzluğa bir an önce son vermesi çağrısını ailenin yanında bir kez daha yapmak istiyorum. Ailemizle birlikteyiz, birlikte olmaya da devam edeceğiz."

Ferit Şenyaşar ise, maruz kaldıkları adaletsizlikleri anlattı. Daha önce de Buldan'ın kendilerini ziyaret edeceği esnada gözaltına alındıklarını hatırlatan Şenyaşar, "Annem bugün 15'inci kez ifadeye çağrıldı. Hakaret ettiği gerekçesiyle çağırıyorlar. Bizi buradan kaldırmak için elinden geleni yaptılar ama başaramadılar. Biz adalet gelene kadar direneceğiz." diye konuştu. Anne Emine Şenyaşar ise yarın 400'üncü gününe girecek olan adalet nöbeti boyunca zulüm ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek ancak ölümün kendisini adliye binası önünden kaldıracağını söyledi.

11 Nisan 2022