Büro açılışlarımız ve seçim çalışmalarımız sürüyor

Yeşil Sol Parti ile yürüttüğümüz seçim çalışmaları sürüyor. İstanbul, Ankara, Konya, Osmaniye, Siirt ve Hakkari’de merkezi düzeyde coşkulu seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdik.

İstanbul’da Sultangazi ve Fatih seçim bürolarımızın açılışına Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Çiğdem Özbaş katıldı. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, bu ülkede değişimin kadınların eliyle, gücüyle olacağını belirterek, sandıkları kadınlara emanet etti. Açılış öncesi kadınlar “jin, jiyan, azadî” sloganı attı.  

Hakkari'de de Yeşil Sol Parti seçim büroları açılışları yapıldı. Şemdinli ilçesinde ilk seçim bürosunun açılışına coşku hakimdi. Açılışa, Van Milletvekilimiz Sezai Temelli, Batman Milletvekilimiz Feleknas Uca, Hakkari Milletvekilimiz Sait Dede, eski Milletvekilimiz Abdullah Zeydan, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce Şemdinlili katılım sağladı. Uca, 14 Mayıs seçimlerinde AKP ve MHP iktidarının halka yaşattığı bütün zulüm, baskı ve yoksulluğun hesabını soracaklarını belirtti. Sezai Temelli ise, Kürt düşmanı, kadın düşmanı, emek ve özgürlük düşmanı karanlık bir devri kapacaklarını yeni dönemi de halkların ortak mücadelesi ile açacaklarını ifade etti.

Osmaniye'deki seçim bürosu açılışına ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve ittifak bileşenleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Aydeniz gittikleri her yerde büyük bir coşkunun hakim olduğunu, Yeşil Sol Parti’nin ağacının Osmaniye'de de kök salacağını ifade etti.

Ankara seçim büromuzun açılışına HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun katıldı. Konya'nın Kulu ilçesinde seçim büromuzun açılışına Urfa Milletvekilimiz Ömer Öcalan ile çok sayıda kişi katıldı. Halayların çekildiği açılışta konuşan Öcalan, ‘’Bu seçim süreci ülkenin tamamı için kötülükle demokrasi arasında bir tercih olacaktır. Ülkede gerilimi tırmandıran, kutuplaştıran ve bu kutuplaştırma üzerinden gerginliği yükselten bir savaş hükümeti ile karşı karşıyayız” dedi.

9 Nisan 2023