Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz

Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Tayip Temel'in açıklaması:

Haber takip etmenin, yazmanın, fotoğraf çekmenin, kamera kullanmanın suç sayıldığı; yargılama ve tutuklamanın olağan hale geldiği bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki sadece olanı yazmak bile ‘suç’ sayılıyor, sadece haber yazmak ‘terörist’ olarak yaftalanmaya yetiyor.

Öte yandan gazetecilik meslek örgütlerinin üstün çabalarına da tanıklık ediyoruz. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), neredeyse yarım asırdır tüm bu baskılara karşı en önde mücadele ediyor. ÇGD üyesi gazeteciler iktidarın yoğun baskılarına rağmen düşünce ve ifade özgürlüğünü, halkın haber alma hakkını savunmaktan vazgeçmiyor. Devasa bir ihlaller coğrafyasına dönüşen Türkiye’de iktidarla mesafesini koruyarak hak odaklı, kamu yararına gazeteciliği inadına sürdürüyor. Gazetecilerin yaşadığı büyük hukuksuzluklara sessiz kalmıyor, baskılara boyun eğmiyor, dayanışmadan vazgeçmiyor. 

Biz biliyoruz ki Türkiye gibi defalarca faşizmle, otoriterlikle sınanan ülkelerde hiçbir şey gizli kalmıyor, hiçbir hakikatin üstü örtülemiyor. Mesleğinin demokrasi için hayati öneminin bilincinde olan ÇGD gibi örgütlerin ve gazetecilerin varlığı tüm Türkiye halkları için umut oluyor. 

Bu zor günleri birlikte mücadele ve dayanışma ile aşacağımıza inanıyor, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

Tayip Temel
Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı
23 Şubat 2023