HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK-HDP Kırklareli Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu bir heyet Şişecam ve Trakya Cam ve Otocam işçilerinin grevlerini ziyaret etti.

Levent Tüzel yaptı konuşmasında"Emeği yaratan, var eden, çarkları döndüren işçilerin, emekçilerin yasam koşulları kaybolup gidiyor. Şişecam işçilerinin ekmek ve özgürlük mücadelesinin her zaman yanındayız. Sermayenin kasaları sizlerin alın teriyle büyüyor. Başbakan utanmadan çay-simit hesabını yapıyor. '846 lirayı bulamayanlar da var' diyor. Yani sizi işsizlikle tehdit ediyor. Bütün patronlar 'işçi bana nasıl ucuza mal olur'un derdindeler. Bu ters orantılı düzeni değiştirmek için HDP olarak sizin yanınızdayız. Grevinize dört elle sarılıyoruz. Türkiye'nin her yerindeki işçiler için grev bir nefestir. Hayat suyudur. Bu koca koca fabrikalarda bile belki de yarın öbür gün daha ucuza üretim yapacağını düşünerek taşeronu getirebilirler. Bunlarda oyun çok. Grevinizi kırmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu yüzden direncinizi kırmadan grevinizi devam ettirmeniz önemli. Bu süreç içinde sendikalarımıza sahip çıkmak, bu sorumlulukla denetlemek sizlerin işidir" açıklamalarında bulundu.

24.06.2014