Çeşitli STK ve sendikalardan temsilciler partimizi ziyaret etti

Partimize destek ve dayanışma ziyaretleri her geçen gün artıyor. Bugün pek çok çevreden çok sayıda kurum, kuruluş ve şahsiyet genel merkezimizi ziyaret ederek dayanışma duygularını paylaştı. Ziyaretler yarın da devam edecek.

Bugün erken saatlerde gerçekleşen İnsan ve Özgürlük Partisi ve Ankara Dayanışma Akademisinin ziyaretlerinin ardından Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz ve sendika yöneticileri, DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Ankara Dersimliler Derneği, Karakoçanlılar Derneği, Demokratik Alevi Derneği Genel Merkezi ve Ankara Şubesi, Pir Sultan Abdal Mamak Şubesi, Ankara 78’liler Girişimi, Mustafa Suphi Kültür Merkezi, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi, KESK Ankara Şubeler Platformu, TÜRMOB Ankara Şubesi, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası temsilcileri başkan düzeyinde partimizi ziyaret etti. Ayrıca Haymana'dan bir grup yurttaş da genel merkezimizi ziyaret ederek HDP’nin yanında yer almaya devam edeceklerini belirtti.

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar görüşmelerin birçoğuna katılırken, görüşmelerin tamamında ise Parti Sözcümüz Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Tuncer Bakırhan, Alican Önlü, İlknur Birol, Tülay Hatimoğulları ile MYK üyemiz Hüseyin Taka ve PM üyemiz Doğan Erbaş yer aldı.

Gelen heyetler, bu saldırının aynı zamanda bütün demokratik kesimlere yönelik yapıldığını ve faşizan saldırıların karşısında HDP’nin yanında yer almayı sürdüreceklerini ifade etti. Yapılan açıklamalarda, saldırının muhalefetin bir araya gelmesi için güçlü bir zemin sunduğuna dikkat çekilirken muhalefetin bu fırsatı değerlendirerek “demokrasi ittifakı ve anti-faşist cepheyi” güçlendirmesi çağrıları yapıldı.

28 Eylül 2020