Çetelerin sokağa taşan işkencelerine karşı geri adım atmayacağız

Gençlik Meclisi Genel Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

AKP-MHP iktidarının bir yönetim haline getirdiği işkence uygulamaları, ülkede derinleşen adaletsizliğe karşı bugün sokağa çıkan tutsak yakınlarının eylemine yönelik saldırıda bir kez daha kendini gösterdi. “Siz yıkın, mahkeme kararı arkanızdan gelir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partimize, Kürt halkına yönelik tehditlerinden güç alan “polis” görünümlü çete üyeleri, tutukluların cezaevlerinde ölüme terk edilmesine karşı gerçekleştirilen Adalet Nöbeti eyleminde, kameralar önünde İstanbul İl Eşbaşkanımız Ferhat Encü’ye tokat atma hadsizliğini göstermiş, tutsak aileleri ve Gençlik Meclisi üyelerimizi işkence ile gözaltına almıştır. 

AKP’nin Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği cesaretle bugün İstanbul sokaklarında 12 Eylül faşist cuntasının işkencecileri kılığına bürünen çetelerin işkence uygulamalarına karşı geri adım atmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Gözaltı, tutuklama, baskı, saldırılar, ajanlaştırma ve kaçırmalarına karşı geri adım atmayan Kürt halkı dün olduğu gibi yarın da AKP iktidarının korkusu olmaya devam edecektir. 

Gittikçe pervasızlaşan iktidar karşısında mücadeleyi büyütmek dönemin en temel devrimci görevidir. Tüm gençlere bulundukları her alanda mücadeleyi büyütme ve yarın saat 13:00’te Kadıköy İlçe Binamızda gerçekleşecek olan basın açıklamamıza katılmaya çağırıyoruz. 

HDP Gençlik Meclisi Genel Yürütme Kurulu

18 Aralık 2022