CHP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaştık

Kurban Bayramı'nın ikinci günü Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile bayramlaştık:

Kurban Bayramı'nın ikinci günü Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile bayramlaştık. STK  ve Siyasi Partilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Tuncer Bakırhan, Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Tülay Hatimoğulları, İstanbul Milletvekilimiz Hüda Kaya ve İzmir Milletvekilimiz Serpil Kemalbay'dan oluşan heyetimiz yapılan online bayramlaşmada ilk önce Gelecek Partisi ile heyeti ile bayramlaştı.  

Gelecek Partisi 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Seren Yıldız Öztürk, Genel Başkan Danışmanı Doç.Dr. Burçak Başbuğ Erkan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hakverdi Altuğ’dan oluşan Gelecek Partisi heyeti bayramlaşmada insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün hak ettiği yere gelmesi temennisi dile getirilerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Eş Genel Başkan Yardımcımız Tuncer Bakırhan, ezilenlerin, yoksulların, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin ve diğer dini ve etnik yapıların barış ve demokrasi ortamında bir arada yaşayabileceği bir Türkiye yaratmanın ancak ortak mücadele ile mümkün olabileceğini ifade etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, PM Üyesi Hasan Efe Uyar ve Kadın Kolları Genel Sekreteri  Mehtap Yücel’den oluşan CHP heyeti, bayramlaşmada bölge illerinde aşılamadaki mevcut duruma dikkat çekerek, yurttaşları aşı olmaya davet etti. Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anan CHP heyeti, huzur, dostluk ve kardeşlik için demokrasi mücadelesi vermeye edeceklerini belirtti. Eş Genel Başkan Yardımcımız Tülay Hatimoğulları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin bayramını kutlayarak konuşmasına başladı. Türkiye’nin zor koşullardan geçtiğine dikkat çeken Hatimoğulları, tek adam rejiminin OHAL’i uzatarak önümüzdeki dönemde nasıl bir süreç yaşanmasını planlandığını ortaya koyduğunu kaydetti. “Hep beraber çok şey yapabileceğimizi düşünüyorum” diyen Hatimoğulları, demokratik cumhuriyeti inşa etmenin tek çözüm olduğuna vurgu yaptı. 

Demokrasi ve Atılım Partisi 

Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu Potgieter’den oluşan heyet, sağlıklı, huzurlu, birlik  ve beraberlik içinde daha demokratik ve özgür bir Türkiye’de bayramlar geçirme temennisini dile getirdi. Heyet, el birliği içinde bu günlerin aşılabileceği mesajını verdi. İstanbul Milletvekilimiz Hüda Kaya, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ve tüm DEVA üyelerinin bayramını kutlayarak, bayramın hayırlara barışa, umuda, demokrasi ve özgürlüğe vesile olmasını diledi. Türkiye’nin büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunun altını çizen Kaya, şunları söyledi: “Uluslararası bir suç örgütüne dönüşmüş bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bunun yakıcı gerçekliği karşısında tüm muhalefet gerçek bir dayanışma ile bir arada olabilmeli. Bu korkunç zinhiyet ve suç örgütünden kurtulmak hepimizin boynununun borcudur, bunu gerçekleştirdiğimizde o zaman halklarımıza bayramları yaşatabiliriz.” 

Saadet Partisi 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Cafer Güneş, Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Kaya ve Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya’dan oluşan heyet, pandeminin sona erip sonraki bayramlaşmaların yüzyüze yapılması temennisinde bulundu. Heyet, HDP hakkındaki kapatma davasına dikkat çekerek “İnşallah bu ülke bize ve size bir daha yeni partiler kurmak zorunda bırakmaz” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki en önemli sorunun kamplaşma olduğunu belirten heyet üyeleri “Her türlü sorunu masaya yatırabilecek ve çözebilecek iradenin bu topraklardaki insanlarda olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Milletvekilimiz Serpil Kemalbay, Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, demokrasinin inşası konusunda SP’nin çok önemli bir rolü olduğunu belirtti. Kemalbay, dünyada ve Türkiye’de büyük eşitsizlik ve adaletsizliklerin olduğu bir dönemden geçtiğimizi söyleyerek, şunları belirtti: “Halkların değişim talep ettiği ve güvenceli bir toplum ile gelecek inşa etmek istediği bir dönemden geçiyoruz. Sınıfsal olarak da büyük çelişkilerin olduğu bu dönemde ekonomik, ekolojik ve toplumsal cinsiyet krizleri karşısında yeni bir yaşam inşa etmek istiyoruz.”

21 Temmuz 2021