Cizre’de coşkulu büro açılışı: Cizre şimdiden seçim sonuçlarını ilan etti

Cizre’de Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın katılımıyla kadın seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı coşkulu büro açılışına Uçar’ın yanı sıra Barış Anneleri ve milletvekillerimiz de katıldı. Burada konuşan Kılıçgün Uçar, şunları söyledi:

Merhaba jinên azad, merhaba jinên botan merhaba dayikên birûmet. Hun bi xêr hatin serçavan. Ez we bi rêzdarî slav dikim.

Cizre bir sevgi diyarı, diriliş diyarı, Mem u Zîn’in diyarı. Varlığın, kimliğin, kültürün, özgürlük mücadelesinin ve direnişin diyarı. Mehmet Tunçların, Asyaların diyarı, onların direnişinin diyarı.

Cizre halkı inkarcı politikalara dün de geçit vermedi bugün de geçit vermeyecek

Burada seçimin sonucunu çoktan belli eden bir coşku var. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Bu iktidarın inkarcı, asimilasyoncu, gaspçı, talancı ve sömürücü politikalarına Cizre halkı dün de geçit vermedi, bugün de geçit vermeyecek. Bu iktidarın kadın düşmanı, Kürt düşmanı politikaları çoktan mefta oldu. Cizre halkının mücadelesi, özgürlük sevdası sadece buraya değil bütün dünyaya rehberlik ediyor. 8 Mart’ta “Jin Jiyan Azadi” zamanı diyerek alanlardaydık. Newroz’da her yerde alanlardaydık. Sesimizi, sözümüzü, değişim talebimizi, demokratik bir Türkiye’deki ısrarımızı dile getirdik. Bugün bu ısrarın devamını, teyidini buradan herkes görüyor.

Türkiye halkları kazanacak, tek adam rejimi kaybedecek

Türkiye kazanacak, Türkiye’deki halklar kazanacak, AKP ve tek adam rejimi kaybedecek. HDP’nin köklü mücadelesini bundan sonra hep birlikte Yeşil Sol Parti ile sürdüreceğiz. AKP gidecek, biz geleceğiz. Bizim ittifakımız Yeşil Sol parti olarak, bugün burayı dolduran değişimin öncüsü olan gençlerle, emek sömürüsüne karşı direnen emekçilerle, erkek şiddetine karşı direnen kadınlarla, halklarımızla bugünden hepimize hayırlı olsun. 14 Mayıs için şimdiden an serkeftin an serkeftin.

7 Nisan 2023