Demirtaşa ve ailesine hakaret insanlık dışıdır; kabul edilemez!

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklaması:

AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın, önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'a ve ailesine yaptığı hakaret insanlık dışı ve skandaldır; kabul edilemez.

Selahattin Demirtaş’ın ve cezaevindeki tüm mahpusların görüş hakkı pandemi gerekçe edilerek hukuksuzca ve vicdansızca engellenmektedir. Demirtaş’ın iki çocuğu ile birlikte kapalı görüş yapma hakkının engellenmesi üzerine Tamer Akkal, resmi Twitter hesabı üzerinden Demirtaş’a hakaret eden bir paylaşım yapmıştır. Akkal’ın paylaşımı Twitter hesabında 1 saat 39 dakika kaldıktan sonra tepkiler üzerine paylaşım silinmiştir. Akkal’ın sonrasında yaptığı paylaşım ise adeta bir trollük itirafıdır. Suçluluğun telaşı içerisinde başvurulan ucuz bir manipülasyondur.  Paylaşım sorumlusunun danışmanı olduğunu belirten Akkal, hesapların karıştırıldığını söyleyerek bu hakaretin aslında başka bir hesap üzerinden yapıldığını bir şekilde kabul etmiştir.

Tüm kamuoyunun dikkatine sunmak isteriz ki, Akkal’ın yazdıkları her türden insanlık değerlerini ayaklar altına  alan nefret dilinin bir dışa vurumudur. Bu zehir saçan dil ve üslup, büyük bir öfkeye yol açmış,  toplumun vicdanını  derinden  yaralamıştır.  Asla bireysel bir hata, sorumsuzluk  veya yanlışlık olarak görülmeyecek derecede ciddidir. Gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklama olayın vehametini  ortadan kaldırmamıştır. Toplumu  ayrıştıran kutuplaştıran bir zihniyetin bilinçaltını işaret etmektedir.   Bu nedenle, bu nefret diline hep birlikte karşı çıkmalı, toplumsal dokuyu bu şekilde tahrip etmesine asla müsaade etmemeliyiz.

Selahattin Demirtaş 6,5 milyondan fazla insanın iradesidir. Bu ülkede demokrasi, barış ve özgürlüğün tesisi için mücadele etmeye devam etmektedir. Varlığı, mücadelesi, fikirleri, üretimleri partimiz ve halklarımız için çok kıymetlidir. Onun hukuksuzca cezaevinde tutuluyor oluşu bu gerçeği değiştirmez aksine bu iktidarın ve vekillerinin meşruiyetini sorgulatır. Demirtaş ve cezaevinde tutulan tüm seçilmiş siyasetçiler onurumuzdur. Onların isimlerini hakaretle ağızlarına alma cüreti gösterenlere bunu yeniden hatırlatıyor, Akkal hakkında hukuki başvurularda bulunduğumuzu da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Pervin Buldan & Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları
2 Eylül 2020