Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ndeki seçim bürosunda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi ve Birinci Müsteşar Francois Naucodie ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Demirtaş görüşmenin ayrıntılarına dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Heyetle cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirtaş, "Cumhurbaşkanlığına yaklaşımımız ve kampanyaya ilişkin görüşlerimiz AB tarafından yakından takip ediliyor" dedi. Cumhurbaşkanı adaylarının çalışmaları AB tarafından rapor edileceğini belirten Demirtaş, "Tek çizgiye karşı demokratik seçim çalışmalarımızı yürüttük. Savunduğumuz ilkelerin bir kısmı AB'nin değer ve ilkeleriyle uyumlu. Dolayısıyla kendi değerlerine göre kendileri kendi kurumlarına rapor edecektir" şeklinde konuştu.

Üç cumhurbaşkanı adayının da bir televizyon programında biraraya gelmesinin faydalı olacağını düşündüğünü belirten Demirtaş, "Halkımızın üç adayını iyi tanıması için bunun olması gerekiyor. Buda adayları aynı anda karşılaştırabileceği, sorularını objektif olarak sorabileceği ortamla mümkündür. Her türlü soruyu canlı yayında cevaplayabileceğimi söylemiştim. 10 Ağustos'ta savaş meydanına çıkmayacağız. İnsani ilişkilerin gözardı edildiği, siyasi ilişkilerin sıfırlandığı ortamda, bir arada yaşama kültürü, inancı, demokratik siyaset yapma kültürü gelişmez. Sayın Erdoğan buna katkı sunmuyor. Bu tavrıyla kamplaşmayı, kutuplaşmayı derinleştiriyor" diye konuştu.

30.07.2014