Antalya İl Örgütümüz, 1’inci Olağan Kongresi’ni Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye, Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra binlerce partili katıldı. Divan seçiminin ardından konuşan Demirtaş, kongreye katılan herkesi selamlayarak, Türkiye’nin en genç partisi olan HDP’ye katılanları ve desteklerini sunanlara teşekkürlerini sundu. “Parti olarak yeni olsak da mücadelede yeni değiliz” diye belirten Demirtaş, “Biz mücadelede yeni değiliz, ezilenlerle beraber kurmuş olduğumuz yeni partimizle iktidara, halkın iktidarına yürüyoruz. Biz yeni yaşamı yeni siyaseti temsil ediyoruz. Hiç kimseye boyun eğmedik hiç bir zorlama karşısında yılmadan, yeni yaşam iddiamızı bu günlere getirdik” dedi.

‘Trakya’daki köylü ile Doğu’daki işçi aynı kaderi paylaşıyor’

Egemenlerin baskıları nedeniyle Kürdistan’da ve Ortadoğu’da hiçbir halkın kendi kimliğiyle yaşayamadığına dikkat çeken Demirtaş, “Bu da şunu gösteriyor ki; bir halk kurtuluşu tek başına sağlayamaz. Bu güne kadar ne yaptıysak yanlış değil. HDP bir yanlışı düzeltmeye bir eksiği doldurmaya geldi. Türkiye’de ezilenlerin durumu birbirine benzerdir. Trakya’daki köylüyle Doğu’daki işçi aynı kaderi paylaşıyor. Bizlerin yaşadığı ezilmişlik en katmerli eşitsizliktir. Herkes bu ülkede kaygı ve korkuyla yaşıyor. Kimsenin geleceğe güvencesi yok” diye konuştu.

‘Yeni yaşam çağrımızın pratiği Rojava’dır’

“Bütün kimliklerin kaderi ortak yazılmadıkça ortak çizildikçe ezilmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Demirtaş, “Hepimizin birer kimliği var, ama işsiziz, tecavüze uğrayıp horlananlardanız. Nereye giderseniz gidin bu gerçek yüzümüze çarpar. Bu ülkenin emekçisinin aldığı asgari ücret saraylardaki bir bardak kadar olamıyorsa bu ülkede yanlış giden bir şeyler var demektir. Bu ülkenin inşasında emeği olan hiç bir kimlik bu günün yönetimde yer sahibi olamamaktadır. İşte biz bu yanlış gidişata ‘dur’ diyeceğiz” dedi. HDP’nin “Yeni Yaşam” çağrısını yineleyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte yeni bir yaşam çağrımız vardır. Kürt Kürtlüğünü korkmadan söylemeli, Ermeni Ermeniliğini, Alevi Aleviliğini söylemekten korkmamalıdır. Beraber yaşayabiliriz. Suriye’de insanlar birbirini boğazlarken, birbirine güvenmezken, Rojava’da beraber yeni yaşam inşa edilip beraber mücadele edebiliyorlar. İşte bizim yeni yaşam çağrımızın pratiği Rojava’dır.”

‘Halkın iktidarını inşa edeceğiz’

“Rüşvetle yolsuzlukla hırsızlıkla cebini dolduranlar, sizin haysiyetiniz Kobanê’de direnen gencimizin tek bir tırnağı olamaz” diyen Demirtaş, “Esnafımız, işçimiz, ezilenimiz el ele vermenin zamanı geldi. Üreteceksek beraber üreteceğiz, yaşayacaksak beraber yaşayacağız, yöneteceksek beraber yöneteceğiz. Halkların arasına düşmanlık tohumları ekmeye alışanlar yenilecek yeni yaşamda yeni dönemde tarihe karışacaklardır” dedi.

Cizre’de işlenen infazlara ilişkin de konuşan Demirtaş, “Bugün Cizre’de yapılan saldırıları ‘paralel ve görünmez el’ diye nitelendiriyorlar. O gizli elleri Bülent Arınç çok iyi biliyor. O görünmez el dedikleri Kürdistan’da milyonlarca faili meçhulün tetikçileridir. AKP yaşanan olaylarda ders çıkarmayıp halen kontrgerillalya derin iş birliklerine soyunmaya çalışmaktadır. Biz yeni yaşamın işçileri olarak bunları soyanları sömürenleri yönetimden def edip halkın iktidarını inşa edeceğiz” vurgusu yaptı.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde, HDP İl Eş Başkanlıklarına Zarife Atik ve Ahmet Kaya seçildi.

09.01.2015