Demirtaş: "Halk savaş politikalarına tahammül göstermiyor"


Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, İstanbul Bayrampaşa’da bulunan sebze ve meyve halini ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen ziyarette İstanbul milletvekillerimiz de yer aldı.

Demirtaş burada yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:


Bir an önce ölümlerin ve çatışmaların durması için çaba sarf ediyoruz. Partimizin bütün imkanlarını, bütün gücünü silahların susması yönünde kullandık.

Barış yoksa ticaret de yoktur

En büyük sorun, hepimizin ortak sorunu barış sorunu. Barışın, huzurun olmadığı yerde ne ticaret olur, ne de ticaretin tadı tuzu olur. Dolayısıyla biz de bu mevzuyu çok önemsiyoruz. Biran önce ölümlerin ve çatışmaların durması için çaba sarf ediyoruz. Partimizin bütün imkanlarını, bütün gücünü silahların susması yönünde kullandık. İnşallah yakın zamanda da belli bir netice alırız diye ümit ediyorum. Elimizde somut bir bilgi, somut bir veri yok. Fakat çalışmalarımızı getirdiğimiz nokta umutlu olmamızı gerektiriyor. Barışa da hiç kimsenin umudunu yitirmemesi lazım. Bu kadar insan her gün canını verirken biz hiçbir şey olmamış gibi işimize bakamayız. En azından geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek, sonra kalıcı bir barışa doğru etkili bir siyaset üretebilsek. Bu ülkemiz açısından en büyük kazançtır. İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmelere olur diye ümit ediyoruz.



Stajyer Başbakan'ın söyledikleriyle ilgili bir şey söylemeyeyim. Kendisi ne söylediğinin farkında değil.

Halk savaş politikalarına tahammül göstermiyor

Süreç buzdolabında değil mi? Bütün bunları kendileri ifade ediyorlar. Çözüm arayışlarının olmadığı her an çatışmaların ve savaşın derinleştiği, ölümlerin arttığı riskler ortaya çıkar. Bundan dolayı acilen, hızlı bir şekilde çözüm iradesinin yeniden ortaya çıkması lazım.

Rafta mıdır, buzdolabında mıdır kendileri bilirler. Ama halk artık bu savaş politikalarına tahammül göstermiyor. Haklı olarak. Evlatlarını yitiriyor insanlar. Ve neden bu çocukların öldüğüne dair Hükümetten ya da Cumhurbaşkanı'ndan tatmin edici hiçbir açıklama, tek bir cümle duyabilmiş değiliz. Sürecin niye bitirildiğine dair, masanın niye devrildiğine dair tek bir açıklama duyabilmiş değiliz.

Dolayısıyla sürece geri dönüş olursa, diyalog kanalları yeniden açılırsa bu Türkiye açısından, herkes açısından iyi olur. Stajyer Başbakan'ın söyledikleriyle ilgili bir şey söylemeyeyim yani. Kendisi ne söylediğinin farkında değil. En büyük terör destekçisi kendisidir, IŞİD'i besleyen büyüten kendisidir. Önce kendisini bunun bir hesabını versin.