HDP İstanbul İl Örgütü, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın 3 Ağustos'ta Kadıköy'de düzenleyeceği mitinge ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin halkların önündeki birkaç on yıl açısından önemli olduğunu söyledi. Halkların önünde çok önemli bir seçim olduğunu kaydeden Altan, ilk defa halk oylaması ile cumhurbaşkanı seçilecek olmasının önemli bir nokta olduğunu fakat asıl önemli olanın ise ilk defa halkların önünde tüm ezilenlerin umutlarını temsil eden bir aday olması olduğunu söyledi. Altan, "Bu şansı iyi değerlendirmek zorundayız" dedi. Seçim sürecindeki eşitsizliklere de dikkat çeken Altan, adil bir seçim süreci yürütülmediğini belirterek medyanın tutumunu eleştirdi. Altan, "TRT Genel Müdürü'nün yaptığı utanç verici açıklamalar bir cumhurbaşkanlığı seçim yarışı değil. Başbakan Erdoğan'ın kişisel iktidarını uzatabilir miyiz fikrinin hakim olduğunu göstermektedir" dedi. 3 Ağustos'ta Kadıköy'de Demirtaş için düzenleyecekleri mitingle seçim kampanyalarını taçlandıracaklarını ifade eden Altan, "Kendisini Demirtaş'ın temsil ettiğine inanan herkesi, Türkleri, Kürtleri, Ermenileri, Yahudileri, Alevileri, işçileri, emekçileri, tüm halkları ve inançları mitinge davet ediyoruz. Yeni yaşam programımızın çerçevesini bir kez daha dinlesinler, bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz" dedi.

Demirtaş'ın 3 Ağustos'ta Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenecek mitingi saat 16.00'da başlayacak. Mitingde Demirtaş halklara seslenecek. Mitingde ayrıca Hozan Dino da sahne alacak.

31.07.2014