Mardin'de 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçim bürosu açıldı. Açılışa HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Ali Özkan'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Seçim bürosunun açılışının ardında Kürt mücadelesinde yaşamlarının yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora Demirtaş'ın tüm halklar için bir kardeş olduğunu belirterek, "Diğer adaylar statükoyu temsil ediyor. Yıllarca bu ülkede insanların etnik kimlikleri kabul edilmedi. İnsanlarımız hep dışlandı. Bunun için yeni bir yaşam yeni bir cumhuriyet diyoruz. Türkiye'de bizler ayrımcılığa son veriyoruz" dedi. Yapılan konuşmaların ardında grup Derik ilçesine geçti.

Derik'teki buluşmada konuşmasını yapan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ise Cumhurbaşkanlığı seçimine dikkat çekerek herkesin Demirtaş'a oy vermesi istedi.

Yapılan konuşmaların ardında seçim bürosunun açılışı gerçekleşti.

03.08.2014