DEVA Partili Abdurrahim Aksoydan Gergerlioğluna ziyaret

Milletvekilliği hukuksuzca düşürüldükten sonra Meclis’ten ayrılmayarak Adalet Nöbeti başlatan Ömer Faruk Gergerlioğlu’na destek ziyaretleri sürüyor. Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldüğü gün Genel Kurul Salonunda slogan atarak tepki gösteren AKP Bitlis eski milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Abdurrahim Aksoy da Adalet Nöbetini ziyaret eden isimler arasındaydı.

Aksoy, ziyaret sırasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Sizin milletvekilliğinizin düşeceği gün 15 tane milletvekili söz hakkı aldı. Bir tanesi bile konuya girmedi. Alakasız konulardan bahsedildi. Sanki Meclis’te antidemokratik bir uygulama olmayacakmış gibi. Kendi mesai arkadaşlarının haksız yere vekilliklerinin düşürülmesine kulaklarını tıkadılar. Bu, Meclis’e yakışmaz. Bir de size yönelik suç mesnedi de hukuksuz. Hak ihlallerine karşı mücadele eden bir insanın böyle bir muamele ile karşılaşması, hemen sonrasında parti kapatma davası açılması kabul edilemez.”

Gergerlioğlu da şöyle konuştu: “Mesele sadece ben değilim, milyonların iradesi. Eyleminiz çok anlamlıydı ve çok etkili oldu. Meclis'teki diğer milletvekillerini duyarlı bir hale getirdiniz. Teşekkür ederiz”. 

19 Mart 2021