Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtindeki Gevran Caddesinde Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için seçim bürosu açıldı. Açılışa yüzlerce yurttaş yanı sıra DBP Eş Başkanı Emine Ayna, Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar Belediye Eş Başkanları ve ilçe örgütleri, KESK üye ve yöneticileri ile birçok STÖ temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasında halklar açısında Cumhurbaşkanlık seçimlerin önemine değinen DBP Eş Başkanı Emine Ayna, Türkiye hakkında artık söyleyecek sözlerinin olduğunu vurguladı. Kürt halk kimliği ve iradesiyle Selahattin Demirtaş'ı aday gösterildiğini ifade eden Ayna, "Bu seçimde 2 gündemimizi orta koyuyoruz. Bu gündemlerimizle Kürtler dünyaya iradelerini tanıtacaktır. Birinci gündemimizin olan Rojava'da iradelerini ortaya koyarak savaşan halktır. İslamiyet adına Rojava'da katliam yapanlar İslamiyet'e hakaret ediyorlar. Yıllardır soykırıma uğrayan Kürtleri katletmenin neresi İslamı savunmaktır. Rojava kaybederse insanlıkta kaybeder" diyerek konuştu.

İkinci gündemleri olan Kürtlerin, "Türkiye'de artık ben varım" dediğini dile getiren Ayna, "Kürtleri bu güne kadar yok sayanlara oy vermeyelim. Kürtlerin artık bir olduğunu herkese gösterelim." dedi.

26.07.2014