Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınması iktidarda olanların ömrünü uzatmayı amaçlayan bir provokasyondur

Koçgiri Kültür Derneği'nin açıklaması:

19.08.2019 günü Türkiye halklarının tüm insan ve doğal kaynakları gibi temel insan haklarının da katledildiği bir darbeyle başladı.

Halk iradesinin temsilcisi olan Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının polis zoru ve şiddetle görevlerinden alınması halk iradesine açık bir saldırı ve darbe, Kürt illerini sömürge, halkını ise sömürge halkı olarak görmektir.

Bu hukuk dışı saldırı halklarımızın barış ve demokrasi uğrundaki mücadelesine bir darbe olduğu gibi, demokratik muhalefeti yasa dışına itmeyi amaçlayan, Kürtler ve Türkler arasındaki ilişkileri zedeleyerek, ırkçı-milliyetçi hezeyanları harekete geçirerek iktidarda olanların ömrünü uzatmayı amaçlayan bir provokasyondur.

Temel insan ve yurttaşlık haklarını, yok sayan Kürt halkının iradesini gasp eden darbeci anlayışları şiddetle kınıyor, demokratik ve özgür Bir Türkiye için Kürt halkı ile dayanışma içinde olacağımızı beyan ediyoruz.

Koçgiri Kültür Derneği Yönetim Kurulu
20 Ağustos 2019                                                                                                

Etiketler: #van , #mardin , #kayyım , #diya