Emani’ye sözümüz var: Erkek vahşetine son vereceğiz

Emani Arrahman, yani çoğu kişinin televizyonlardan duyup gazetelerin 3. sayfalarından okuduğu “hamile Suriyeli kadın”… Emani’yi Sakarya’da 2 erkeğin saldırısı sonucu karnındaki 9 aylık ve yanındaki 10 aylık bebekleri ile birlikte kaybettik. Hayatta kalma çabasıyla ülkesini terk etmek zorunda kalan Emani’yi, erkek egemen siyasetin hakim olduğu bu coğrafyada yine ölüm karşıladı. Tecavüz edilerek, başı taşla ezilerek katledildi Emani.

Şimdi ise bütün bu vahşeti yaratan sanki erkek egemen sistem değilmiş gibi, günde ortalama 3 kadın öldürülmüyormuş gibi, taciz ve tecavüzcüler tahrik indirimi ile serbest bırakılmıyormuş gibi, siyasi iktidar kadın düşmanlığı ve ırkçılığı ile dünyaya nam salmamış gibi, sorumluluğu hiç kendi üzerine almıyor.

Emani’ye tecavüz ederek katleden 2 erkek, AKP-Saray iktidarının yürüttüğü kadın düşmanı ve ırkçı politikalardan güç alarak gerçekleştirmiştir bu katliamı. Çünkü bir kadının ölümü asla bir kadının ölümü değildir, coğrafyamızda gerçekleşen savaşların, ırkçı, cinsiyetçi politikaların sonucudur. Eğer kadın örgütlerinin yıllardır söylediği “kadın cinayetleri politiktir” sözünü anlamazsak, anlamaya çalışmazsak ve erkek egemen sisteme isyan etmezsek ne yazık ki Emani ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır…

Kadın katliamları 3. sayfalardan ibaret değildir. Bizim hayatımız, mücadelemiz, öfkemizdir. Her katledilen kadını aklımıza, kalbimize kazıdığımız gibi Emani’yi de kazıyoruz. Ve söz veriyoruz bu erkek vahşetini sona erdireceğiz. Erkek adalet değil gerçek adaletin sağlanması için bu davanın her zaman takipçisi olacağız.

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi
7 Temmuz 2017