Emine Şenyaşar’a adalet sözü veriyoruz

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımızın açıklaması:

24 Haziran seçimlerinden 10 gün önce seçim çalışmaları bahanesiyle işyerlerlerine gelen AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesinin silahlı saldırısına uğrayan Şenyaşar ailesinin saldırıdan sağ kurtulan ferdi Fadıl Şenyaşar’a toplam 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Şenyaşar ailesinden Celal ve Adil Şenyaşar yaşamlarını olay yerinde yitirirken Fadıl Şenyaşar ağır yaralanmıştı. Çocuklarının akıbetini öğrenmek için Suruç Devlet Hastanesine giden baba Hacı Esvet Şenyaşar ise polislerin gözlerininin önünde yangın tüpleri ile canavarca hisle katledilmişti. AKP’li milletvekili ile ailesini koruma ve aklama gayesiyle yürütülen yargılama sonucunda meşru müdafa sınırları içinde ailesini korumaya çalışan ve babası ile iki kardeşini kaybettiği saldırıdan ancak yaralı kurtulabilen Fadıl Şenyaşar, 37 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yıldız ailesinden ise bir kişi 18 yıl hapisle cezalandırıldı.

Anne Emine Şenyaşar günlerce yürütülen bu soruşturmanın adil olarak yürütülmediğini kamuoyuna duyurmak için Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutmuş, defalarca gözaltına alınmış olmasına rağmen sesini duyuramamış ve siyasallaşmış yargıdan adil bir karar çıkmasını sağlayamamıştır.

Bizler HDP Hukuk Komisyonu olarak adaletin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı gösterirken hiç bir olayın failininin yanına kalmayacağı bilinci ile Emine Şenyaşar ve tüm kamuoyuna bugün olmasa da birgün adaletin sağlanacağının sözünü veriyoruz.

Ümit DEDE
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı
3 Nisan 2021