Erekat’ın vefatından dolayı derin üzüntü içindeyiz: Filistin halkının başı sağ olsun

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklaması:

Filistin özgürlük mücadelesinin güçlü neferlerinden olan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saeb Erekat’ın vefatından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Başta değerli mücadele arkadaşları ve ailesi olmak üzere tüm Filistin halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyor, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

İsrail'le yürütülen barış görüşmelerinde baş müzakereci olarak görev yapan Sayın Erekat, Filistin halkının özgürlük mücadelesine önemli katkılarda bulunmuştur. Bu katkıların en önemlisi adil bir barış için gösterdiği çabalardır. Bu çabalar ile uluslararası toplumun da takdirini kazanan Saeb Erekat’ın bilgi ile donanmış diplomatik becerisi, dürüstlük ve samimiyeti ve elbette özgürlük ve barış mücadelesine olan inancı bizler için de örnek teşkil etmiştir. Sayın Erekat’ın vefatını sadece Filistin halkı için değil, dünyanın başka yerlerinde özgürlük mücadelesi yürüten bütün halklar ve ezilenler için büyük bir kayıp olarak görüyoruz.

Sayın Erekat’ın uğruna tüm hayatını adadığı özgürlük ve barışın bir an önce kazanılması umuduyla Filistin Kurtuluş Örgütüne ve Filistin halkına tekrar başsağlığı diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 

Pervin Buldan - Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları
11 Kasım 2020