Erkek egemen yargı, kadınların iradesine hükmedemez

AKP iktidarı ve onun güdümündeki yargı, kadın iradesine dönük saldırılarından birisini daha gerçekleştirmiştir. Cezaevinde rehin tutulan Kadın Meclisi Sözcümüz ve Siirt Milletvekilimiz Besime Konca’ya verilen hapis cezası istinaf mahkemesince onanmıştır. Besime Konca, Eş Genel Başkanımız ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ ve Diyarbakır Milletvekilimiz Nursel Aydoğan gibi apar topar, hukuksuzca hükümlü hale getirilmiştir.

İstinaf mahkemesinin kararı henüz yerel mahkemeye bile ulaşmamışken, avukatlara ya da Konca'ya tebliğ edilmemişken iktidarın yayın organı olan Anadolu Ajansı tarafından cezanın kesinleştiğinin duyurulması, hukuksuzluğun geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bizler, kadın katliamlarının sistematik hale getirildiği bir dönemde kadın vekillerin apar topar hükümlü haline getirenin kadın düşmanı iktidar olduğunun farkındayız. Bizler, kadınların siyaset sahnesinden silinmek istendiğinin, bunun için AKP ve tek adam rejiminin kadınlara karşı topyekûn bir savaş yürüttüğünün farkındayız.

Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Besime Konca şahsında yargılanan ve susturulmak istenen kadın iradesidir, kadın mücadelesidir. Bilinmelidir ki 6 milyondan fazla insanın ve milyonlarca kadının temsilcisi olan seçilmiş siyasetçiler için hükmü 3 kişilik mahkeme heyeti veremez. Konca, milyonlarca kadının sözcüsü ve iradesidir, öyle kalmaya devam edecektir. Erkek egemen yargı, kadınların iradesine hükmedemez.

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi
14 Temmuz 2017