Eş Genel Başkanlık görevini henüz devreden Serpil Kemalbayın yanındayız!

Kadın özgürlük ve emeğin hakları mücadelelerinin değerli emekçisi, Eş Genel Başkanlık görevini yeni devreden Parti Meclisi üyemiz Serpil Kemalbay'ın Ankara'da hukuksuzca gözaltına alınmasını kınıyoruz.

Serpil Kemalbay, ömrünü eşitlik ve özgürlük mücadelesine vermiş direngen bir kadındır, partimizde geçtiğimiz dönem Eş Genel Başkanlık görevini üstlenmiş, AKP-MHP faşist iktidarına karşı dik durmuş, şahsında partimizin ve kadın iradesinin hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini göstermiştir.

Nitekim iki gün önce, tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara, engellemelere rağmen partimizin 3. Olağan Kongresi'ne 30 bini aşkın yurttaş katılmıştır. Kongrede; halklar, inançlar, kadınlar, gençler ve emekçiler demokratik siyasetten, özgürlük ve eşitlik ısrarından, yaşamı savunmaktan vazgeçmeyeceğini güçlü bir şekilde haykırmıştır. Ana akım "medya kuruluşları"nın yok saydığı, bahsettiğinde ise yalnızca Saray'ın basın bülteninin seslendirmesini yaparak partimiz temsilcilerini kriminalize etmeye çalıştığı Kongremizde, Kemalbay'ın, demokrasi ve özgürlük iddiamızı halklarımızla birlikte yükseltmesi, umudun HDP'de dimdik ayakta olduğunu göstermesi, hiç şüphesiz faşist bloku rahatsız etmiştir.

Yüzyıldır aynı yolları, aynı yöntemleri uygulamaktan ve sonuçsuz kalmaktan usanmayan, geçmişten öğrenmeyen, ders çıkarmayan bu siyasi anlayışın, içine düştüğü durum en hafif deyimle kadın ve demokrasi düşmanlığıdır. Gözaltında tutulan bütün kadın devrimcilerin ve aktivistlerin, Kemalbay'ın ve HDK bileşeni temsilcilerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kadın mücadelesine, haklarına ve aktivistlerine yönelik bu saldırgan tutumu kınıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi
13 Şubat 2018